Nyheder25. november 2022

Ny klimaordfører kæmper for mindre CO2-udslip: Hun har selv rejst 24 gange på fem år

Alternativets nye klimaordfører Theresa Scavenius har haft 24 tjenesterejser siden 2017
Theresa Scanvenius
Frihedsbrevet har afsløret, hvor mange gange Theresa Scavenius har fløjet i forbindelse med tjenesterejser.
 Foto: Ritzau Scanpix

“Vi mener, at de fleste mennesker ikke har forstået krisens alvor. Derfor er vi villige til at tage det store skridt og stifte et politisk parti sammen", skrev partiet Momentum, som Theresa Scavenius stiftede, i 2021.

Ifølge Frihedsbrevet har Scavenius dengang udtalt til Politiken, at man bør indføre en særlig CO2-rationering, der begrænser forbruget af blandt andet flyrejser.

Men Frihedsbrevet har fået aktindsigt i hendes tjenesterejser i forbindelse med sit arbejde som klimapolitisk forsker og lektor på Aalborg Universitet. Den viser, at klimaordføreren de seneste fem år selv har rejst 24 gange mellem Aalborg og København og rejser til og fra Bruxelles, Wien og Bornholm, ligesom at hun foretrækker taxa til og fra lufthavnene.

Frihedsbrevet har spurgt klimaordføreren ind til rejserne, men hun afviser, at hun har et ansvar som folkevalgt.

- Nej, det mener jeg faktisk ikke. Der kan man have lidt forskellige holdninger til, hvilken rolle man har som politiker, men jeg føler mere, at jeg repræsenterer den gennemsnitlige, almindelige borger, som er dybt bekymret for klimakrisen og ønsker nogle politiske løsninger, siger Theresa Scavenius ifølge Berlingske til Frihedsbrevet.

Theresa Scavenius og partiet Momentum er nu en del af Alternativet.

Sponsoreret indhold