Nyheder18. december 2020

Ny epidemilov vedtaget

Blandt andet er tvangsvacciner blevet udskrevet af loven
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201218-144904-3-1920x1326we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

De juridiske rammer omkring håndteringen af coronapandemien er nu på plads.

Det sker efter, et flertal i Folketinget har vedtaget en epidemilov fredag eftermiddag.

Det oplyser partiernes ordførere – med sundhedsminister Magnus Heunicke i spidsen - på et pressemøde.

- Hverken Folketinget eller regeringen skal igen stå i en situation som i foråret 2020, hvor vi med stor hast måtte vedtage en ny epidemilov for at have de nødvendige beføjelser til at kunne inddæmme og forebygge smitte med COVID-19. Nu får vi snart en langtidsholdbar epidemilov, som udgør den nødvendige juridiske ramme for danske myndigheders håndtering af alvorlige smitsomme sygdomme - også i fremtiden, lyder der fra Heunicke.

Ingen tvang

Der vil først og fremmest blive nedsat et udvalg i Folketinget, der skal tage sig af epidemihåndtering. Alle beslutninger skal forbi dette udvalg.

Derudover skal der være fokus på individets rettigheder. Partierne er enige om at skrive al form for tvangsvaccination ud af aftalen, fordi de mener, at oplysning er bedre end tvang.

Aftalen, der skal afløse hasteloven fra foråret, er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

lov med udløbsdato

Folketinget måtte i foråret i løbet af bare et enkelt døgn hastebehandle en lov, som havde en indbygge udløbsdato den 1. marts - altså den såkaldte solnedgangsklausul.

Her blev der blandt andet åbnet for tvangsvaccination af borgere.

Dette forslag er nu skrevet ud af aftalen.

Sponsoreret indhold