Peter Madsen i retten igen: Ny dom falder til september

Peter Madsen blev idømt livstid i fængsel i april 2018, men har anket dommen.

Peter Madsen blev idømt livstid i fængsel i april 2018, men har anket dommen.

(Foto: Deadlinepress.dk)

Den drabsdømte ubådsopfinder og raketbygger Peter Madsen skal igen indfinde sig i et retslokale, når ankesagen mod ham begynder senere på året.

I dag har statsanklageren netop meddelt, at ankesagen mod den 47-årige Peter Madsen er berammet til 5., 12. og 14. september.

Det oplyser Statsadvokaten i København via Twitter.

Peter Madsens håb er, at landsretten vil tildele ham en mildere straf end den, han fik i byretten sidst i april, hvor han blev idømt fængsel på livstid for det bestialske parteringsdrab på den svenske journalist Kim Wall.

Ankesagen vil alene komme til at handle om straffens længde og ikke selve skyldspørgsmålet. Ubådsopfinderens advokat, Betina Hald Engmark, har tidligere fastslået over for DR Nyhederne, at Peter Madsens accept af byrettens afgørelse ikke var ensbetydende med, at han erkender drabet på Kim Wall.

- Nej, det gør det bestemt ikke. Det betyder, at han anerkender, at byretten nu har fundet ham skyldig, og det må han så leve med, fordi han har valgt, at han ikke vil kæmpe mere. Han har ikke energien til det, lød det fra Betina Hald Engmark, da det kom frem, at Peter Madsen alene ankede selve straffens længde og altså ikke skyldsspørgsmålet.

Peter Madsen har igennem hele sagen fastholdt, at 30-årige Kim Wall døde som følge af en ulykke ombord på hans hjemmebyggede ubåd Nautilus i august sidste år.

Han skiftede dog forklaring undervejs – først fortalte han, at hun omkom på grund af en tung luge, hun fik i hovedet. Senere fortalte han, at hun var død af kulilteforgiftning.

Anklageren brugte blandt andet Peter Madsens skiftende forklaringer i retten som bevisførelse. Desuden kom det under retssagen frem, at Peter Madsen havde søgt efter makabre videoer af blandt andet halshugninger, spidninger og drab på sin mobil.

Retten og den enige domsmandsret vurderede, at Peter Madsen med fuldt overlæg dræbte Kim Wall, og at han efterfølgende parterede hende for at skjule sine spor.

- Der er tale om et kynisk og planlagt seksuelt misbrug og drab på en tilfældig kvinde, som i forbindelse med sit journalistiske arbejde sejlede med på ubåden, sagde dommer Anette Burkø under domsafsigelsen.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close