Nyheder4. juni 2015

Ny dansk duo klar til succes

Reggaeton-duoen "Camilo & Grande" håber på at kunne få succes i Danmark efter begge at have hittet i Latinamerika
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/camilo_grande_sony_music_.jpg
 Sony Music

Med numre som "Røgsignaler" og "Gir Dig" er reggaeton-duoen Camilo & Grande ved at etablere sig på den danske musikscene. Men vejen dertil har været lang for drengene, der netop nu er aktuelle med deres første ep.

27-årige Camilo Fernandez og 26-årige Tobias Rahim, der udgør Grande-delen i duoen, mødte hinanden i 2008 og lavede i en kort periode musik sammen, inden de begge bosatte sig i udlandet.

Her nåede Camilo Fernandez at udgive en ep på spansk og give koncerter i Chiles reggae-miljø, og små 4000 kilometer nordpå i Colombia lykkedes det Tobias Rahim at få to af sine numre i radioen. Karrieren var ved at tage fart, men alligevel valgte de begge at trække stikket og vende hjem til Danmark af forskellige årsager.

- Reggaeton-branchen i Colombia er rodet sammen med kokain-handlen, hvor mænd med sorte penge hvidvasker dem igennem en artist. Jeg valgte at stoppe, fordi jeg havde ikke lyst til at blive blandet ind i det. Jeg var bange for, at de ville ende med at eje mig, siger Tobias Rahim til Ritzau Fokus.

[node:aller-related-content]

For Camilo Fernandez var det lidt nogle andre ting, der trak ham hjem til Danmark.

- Jeg kan bare virkelig godt lide at have nem-id og få ordnet alle mine ting, i stedet for at skulle stå i kø en hel dag for at få ordnet en enkelt ting, siger han med et grin, men understreger, at han også gerne ville tilbage for at prøve kræfter med musikken i Danmark.

To år efter de startede med at lave musik sammen, landede de begge igen på dansk grund, og så isolerede de to Aarhus-drenge sig i studiet. Men der skulle gå yderligere to år, før de var klar til at udkomme med noget.

- En dag sendte vi et nummer til en producer, som Camilo havde mødt ude i byen. Han lavede et remix, som vi lagde på YouTube, og så var der en masse folk, der kunne lide det. Vi endte med at komme med i "Karrierekanonen" og tænkte, at alting kørte, men så vandt vi ikke, som vi egentlig havde troet, at vi ville, siger Tobias Rahim.

Nederlaget gav dem lyst til at bevise, hvad de kunne. Derfor tog duoen de karriereråd, som de havde fået undervejs i musikkonkurrencen, til sig og begyndte at samle sange til en ep.

Resultatet ligger nu klar, og med over to millioner streams på Spotify og titlen som ugens uundgåelige på P3 ser det ud til, at missionen om at etablere sig i Danmark er ved at lykkedes for gruppen, der dog stadig kigger mod Sydamerika for inspiration.

- Vi var i Colombia i december, og folk derovre kan virkelig godt lide vores musik, de endte med at vise "Røgsignaler" på nationalt tv. Men vi har lært, at man skal gøre én ting ad gangen, og det er det, vi prøver på nu. Det er blevet en mission for os at indføre reggaeton-genren i Danmark, og før det er indført, kan vi ikke slappe af, siger Tobias Rahim.

Camilo & Grandes første ep, "Eufori", er på gaden 1. juni.

Sponsoreret indhold