Nyheder26. august 2022

Ny aftale: Nu er der lagt loft på huslejestigninger

160.000 lejere behøver nu ikke at frygte, at deres husleje stiger helt eksplosivt
Husleje
Inflationen er hård for alles økonomi, men nu kan 160.000 af landets lejere ånde lettet op.
 Foto: Colourbox

Et flertal i Folketinget er enige om en politisk aftale, der lægger et loft på fire procent over de næste to år på huslejestigninger i private lejeboliger.

Det fortæller indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) fredag ved et doorstep i Indenrigs- og Boligministeriet.

– For regeringen har det været afgørende at passe på de danske lejere. De skal ikke gå fra hus og hjem på grund af den voldsomme inflation, vi oplever lige nu.

– Derfor glæder jeg mig over, at vi har kunnet indgå denne aftale om et huslejeloft på fire procent. Det skaber tryghed og ro for lejerne, siger han.

Aftalen er indgået mellem regeringen og støttepartierne SF, Enhedslisten og De Radikale.

Huslejeloftet er blevet besluttet for at skabe ro for landets lejere i en tid, hvor inflationen i juli blev opgjort til 8,8 procent.

Aftalen omhandler både eksisterende lejekontrakter og fremtidige lejekontrakter.

Det kommer også til at gælde de huslejer, der er sat op i løbet af de seneste måneder. De vil blive sat ned, typisk tre måneder efter at indgrebet træder i kraft, hvilket svarer til lejers opsigelsesvarsel.

Indenrigs- og Boligministeriet vurderer, at op mod 160.000 lejere står til at blive ramt af meget store huslejestigninger.

Sponsoreret indhold