Husker du dem? Nu vender tvillingerne fra "X Factor" tilbage

Mikael og Rene drømmer stadig om at slå igennem som musikere.

Mikael og Rene drømmer stadig om at slå igennem som musikere.

(Foto: DR1)

De nåede aldrig de famøse liveshows i ”X Factor”, men de fleste af os kan stadig huske tvillingerne Rene og Mikael fra Viborg.

Iklædt ens T-shirt luntede de to tvillinger ind foran dommerne i ”X Factor” i 2008 og gav en audition, som de færreste glemmer. For specielt Blachman var imponeret over drengenes version af James Blunt-sangen ”Wisemen”.

- Dét fandme godt! Det er fantastisk! De skal videre! Det er fantastisk! Kæft hvor er det godt, udbrød Blachman, mens meddommerne Remee og Lina Rafn i stedet trak gevaldigt på smilebåndene.

Mikael og Rene – der kaldte sig for Engle for Evigt – nåede dog aldrig til de nervepirrende liveshows, men drømmen om at slå igennem som musiker lever bestemt videre den dag i dag.

Og i aften kan vi så få et gensyn med tvillingerne. For DR1 har fulgt Mikael og Rene, og det er blevet til dokumentarserien ”Tvillinger med stjernedrømme”.

I dokumentaren følger vi, hvordan Mikael og Rene stadig kæmper for at slå igennem som musikere – noget der ikke er let, når man er handicappet.

Hverken Mikael eller Rene har nogensinde lagt skjul på, at de begge er udviklingshæmmede og har ADHD og epilepsi.

Programmet sendes i to afsnit. Det første sendes i aften klokken 20.30 på DR1.

Herunder kan du se eller gense deres audition i ”X Factor” 2008:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close