Nyheder27. april 2024 (opd. 27. april 2024)

Nu vender Christian Rabjerg Madsen tilbage fra barselsorlov

Efter lidt mere end tre måneder på barselsorlov, er Christian Rabjerg Madsen klar til igen at trække i arbejdstøjet som Socialdemokratiets politiske ordfører
Christian Rabjerg Madsen vender efter lidt over tre måneders barselsorlov tilbage som Socialdemokratiets politiske ordfører.
Christian Rabjerg Madsen vender efter lidt over tre måneders barselsorlov tilbage som Socialdemokratiets politiske ordfører.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Efter lidt over tre måneder på barselsorlov vender Christian Rabjerg Madsen onsdag tilbage som Socialdemokratiets politiske ordfører.

Det skriver hans vikar, Rasmus Stoklund, i et opslag på Facebook.

- Det har været spændende, og jeg har sat stor pris på igen at arbejde tættere sammen med Mette Frederiksen. Men på onsdag er min gode kollega Christian Rabjerg Madsen tilbage på pinden efter orlov med sit tredje barn, og så er det skiftedag, skriver Rasmus Stoklund.

Posten som politisk ordfører for et parti er ganske vigtig. Det er således ofte den politiske ordfører, som er sit partis talsmand i alle slags sager. Både politiske sager, men også personsager.

Derfor kan det også til tider være udfordrende at være politisk ordfører. Måske især for et regeringsparti.

Både Christian Rabjerg Madsen og Rasmus Stoklund er erfarne i rollen som politisk ordfører.

Fra februar 2022 til maj samme år besad Christian Rabjerg Madsen hvervet, indtil han blev indenrigs- og boligminister.

Efter folketingsvalget i november 2022 blev han så igen politisk ordfører.

Da Christian Rabjerg Madsen blev minister i 2022, var det Rasmus Stoklund, der erstattede ham som politisk ordfører. Under SVM-regeringen har Rasmus Stoklund været uddannelses- og forskningsordfører.

Det ordførerskab vender han nu tilbage til på fuld tid.

Når Christian Rabjerg Madsen genindtræder i Folketinget, betyder det også et farvel til suppleant Theis Kylling Hommeltoft.

Sponsoreret indhold