Nyheder25. april 2023

Nu undskylder Jon Stephensen over for 19-årig partifælle

Kulturordføreren har planer om at vende tilbage til Folketinget efter sin orlov
Foto: Ritzau Scanpix
 Foto: Ritzau Scanpix

Folketingsmedlem for Moderaterne Jon Stephensen undskylder over for den 19-årige kvinde og partifælle, som han sendte upassende beskeder. Det skriver han i mail.

63-årige Stephensen agter at vende tilbage til Folketinget efter orlov.

- Jeg kan ikke længere genkende mig selv - og det skal man kunne. I dag har jeg bedt Folketinget om selvbetalt orlov. Det gør jeg, fordi jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde, skriver Stephensen.

- Det tager jeg nu konsekvensen af. Jeg beklager de konsekvenser, det har haft for Moderaterne. Jeg undskylder uforbeholdent overfor den unge kvinde, jeg komplimenterede på en helt upassende måde, skriver Stephensen.

Opdateres...

Hele Jon Stephensens udtalelse:

Jeg kan ikke længere genkende mig selv - og det skal man kunne.

I dag har jeg bedt Folketinget om selvbetalt orlov. Det gør jeg, fordi jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde. Det tager jeg nu konsekvensen af.

Jeg beklager de konsekvenser, det har haft for Moderaterne.

Jeg undskylder uforbeholdent overfor den unge kvinde, jeg komplimenterede på en helt upassende måde.

Jeg ønsker det bedste for dansk kulturliv; og jeg undskylder, at jeg ikke i tide så, hvordan mine handlinger har påvirket andre mennesker.

Mine politiske ambitioner er intakte.

Jeg ønsker at bidrage med mit mandat til en meningsfyldt politik indenfor både kultur og udenrigspolitik. Det er ikke muligt, som tingene er i dag. Det er min fejl, og der er ingen undskyldning for det. Jeg hører, hvad I siger, og jeg tager konsekvenserne af det.

Jeg vil derfor bruge den kommende tid og måneder på at kigge indad, selvransage for at blive den version af mig selv der skal til for at komme helet og styrket tilbage og genskabe tilliden til vælgerne, til mit parti Moderaterne og mine partifæller.

Sponsoreret indhold