Nyheder29. januar 2019

Beskyldt for at have sex med børn: Nu svarer familien

Popstjernens familie går nu ud i offentligheden og tager ham i forsvar, efter dokumentaren ’Leaving Neverland’ måske har ødelagt hans eftermæle.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michael-jackson-joe-jackson.jpg
 Foto: MEGA

Den afdøde popstjernes familie er rasende over dokumentaren ’Leaving Neverland’, der havde premiere fredag på Sundance filmfestival i Utah.

Familien beskylder dokumentarfilmen, der i den grad sendte bølger af chok gennem publikum ved filmfestivalen, for ikke at berette om sandheden.

Den fire timer lange afsløring, som kommer på HBO til foråret, bygger på anklager fra James Safechuck og Wade Robson.

Begge påstår de, at de i årevis er blevet misbrugt seksuelt af Michael Jackson. Og hvis man skal tro Wade Robsons dokumentar, så har det været forfærdelige forhold, som børnene på Neverland har været udsat for, når de besøgte popkongen.

Popstjernen er flere gange blevet beskyldt for pædofili, men han er aldrig blevet dømt.

I en udtalelse, som blev udgivet mandag, skriver familien, at de ’stadig er stolte over, hvad Michael Jackson står for’. Det skriver, The Guardian, CNN og People.

- Michael vendte altid den anden kind til, og vi vendte altid den anden kind, når folk er gået efter medllemmer af familien – det er Jackson-måden, skriver familien.

- Men vi kan ikke stå og se på, mens denne offentlige lynching fortsætter, og tweeterne og andre, som aldrig har mødt Michael, er efter ham som gribbe.

Jackson-familien understreger, at Michael Jackson er blevet grundigt undersøgt i tidligere sager, og at der aldrig er blevet fundet bevis mod ham. Samtidig kalder de Safechuck og Robson for løgnere.

Granatchok

Nu 36-årige Wade Robson mødte MJ, da han var omkring fem år gammel og James Safechuck, da han var omkring 10 år.

- I glemte aldrig et sekund, hvad Michael gjorde mod mig, men jeg var psykologisk og følelsesmæssigt fuldstændig ude af stand til at forstå, at det var seksuelt misbrug, sagde Wade Robson tilbage i 2013, efter at have sagsøgt MJ.

Begge sager om sexmisbrug i 1990’erne blev afvist for at være forældede.

Ved visningen af ’Leaving Neverland’ på filmfestivalen var Rolling Stone-anmelderen David Fear til stede.

I anmeldensen af filmen skriver han, at der er en overvældende grad af detaljer, og at der kommer historier til overfladen, om hvordan Michael Jackson angiveligt forsøgte at skjule overfaldene. Blandt andet ved at bestille hotelværelser på forskellige etager, så ingen fik mistanke.

Sponsoreret indhold