Nyheder17. juni 2022

Nu skal politikerne diskutere ekstra barsel til flerlingeforældre

Et borgerforslag om ekstra barsel til forældre, der får tvillinger, trillinger eller flere har opnået nok støtter til at skulle tages op i Folketinget
Nu skal politikerne diskutere ekstra barsel til flerlingeforældre.
Nu skal politikerne diskutere ekstra barsel til flerlingeforældre.
 Foto: Elena Stepanova/Colourbox

26 ugers barsel til tvillinge- og flerlingeforældre.

Sådan lyder et borgerforslag, der netop har opnået mere end 50.000 støtter – nok til, at forslaget nu skal tages op og diskuteres af politikerne i Folketinget.

Bag forslaget står flere forældre til tvillinger og flerlinge, som har kæmpet med at få enderne til at mødes, når den ene forælders barsel udløb, og kun en stod tilbage på barsel med mere end ét barn under et år.

– At få tvillinger og trillinger er en kæmpe opgave for enhver familie, der både byder på en enorm arbejdsbyrde og store følelsesmæssige og psykiske udfordringer for både børnene og forældrene. Behovet for at være to forældre hjemme på barsel i den første tid er derfor stort, står der blandt andet i forslaget, der er stillet af tvillingemor Josine Elvekjær Legêne.

Som det er nu, får flerlingefamilier i Danmark ikke mere barsel end familier med en enkelt baby. Det ønsker hun, medstillerne af forslaget og i skrivende stund godt 51.000 støtter at ændre.

– Vi foreslår at udvide barslen for flerlingefamilier med 26 uger med barselsdagpenge, som forældrene kan dele mellem sig. Dermed kan forældrene planlægge deres barsel sådan, at de kan være på barsel samtidig i den første svære tid.

Sponsoreret indhold