Nyheder21. december 2017

Dansk skuespiller sygemeldte sig og tog til Hollywood: Nu skal han betale KÆMPE bøde

Landsretten har nu stadfæstet byrettens dom, hvilket betyder, at den danske skuespiller Caspar Phillipson skal betale 116.000 kroner, fordi han sygemeldte sig fra et teaterjob og i stedet tog til Hollywood for at spille med i filmen ”Jackie”. Teatret havde hevet skuespilleren i retten, og sagen er nu blevet endelig afgjort i landsretten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/caspar_phillipson_front.jpg
 Foto: Scanbox

Planen var egentlig, at han skulle spille med i sidste års udgave af den populære Crazy Christmas Cabaret, ”Dont Touch Nefertiti”, på det danske teater London Toast Theatre.

Men den danske skuespiller Caspar Phillipson meldte sig i stedet syg, tog til Hollywood og scorede en rolle som J.F. Kennedy i den autentiske film ”Jackie”.

Det endte med at koste en kæmpebøde på 116.000 kroner, som først blev stadfæstet i byretten, og nu er blevet stadfæstet i landsretten.

Det oplyser London Toast Theatre i en pressemeddelelse.

https://imgix.seoghoer.dk/caspar-i-bilen-dallas-jfk.jpg
 (Foto: Scanbox)

Caspar Phillipson i rollen som John F. Kennedy i den premiereaktuelle film "Jackie". Foto: Scanbox

For London Toast Theatre valgte at lægge sag an mod skuespilleren, fordi teatret ikke fandt det rimeligt, at han modtog sygedagpenge fra teatret, samtidigt med at han indspillede rollen som præsident Kennedy. I byretten blev han i januar dømt til at betale bøden på omkring 116.000 kroner, og den dom er netop blevet stadfæstet i landsretten i december 2017.

- Retten lagde til grund, at Caspar Phillipson ikke på noget tidspunkt inden sin "sygdom" havde klaget over arbejdsmiljøet, at han derimod gentagne gange helt frem til sygemeldingen havde udtrykt stor begejstring for arbejdet og rollen. Retten fandt også, at retten ikke som påstået skulle have behandlet Caspar Phillipson dårligt, men tværtimod uden at være forpligtet hertil havde reageret venligt imødekommende og forsøgt at finde en løsning på trods af det meget sene tidspunkt 14 dage før første forpremiere, en løsning som så blev spoleret af, at filmselskabet pludselig rykkede optagelsesdagene, står der blandt andet i pressemeddelelsen fra LondonToast Theatre.

Teaterleder Søren Hall udtalte sig allerede i januar, da der var faldet dom i sagen i byretten. Dengang sagde han:

- Det afgørende for mig er ikke pengene. Det er princippet om, at når man skriver en kontrakt, så er man forpligtet af den. Samtidig blev jeg bedt om at betale sygeløn til Caspar Phillipson, mens han filmede, og der gik min grænse, sagde Søren Hall, teaterleder fra London Toast Theatre, dengang til BT og tilføjede:

- Vores teater kører uden tilskud, så vi skal leve af billetsalget alene. I princippet kunne det have knækket os, når vi mistede en skuespiller inde i forløbet. Hvis vi var endt med at aflyse syv-otte forestillinger, havde det kostet os en million kroner, og det havde i den grad bidt halen af os, sagde Søren Hall til avisen.

https://imgix.seoghoer.dk/104_j_06012.jpg
 (Foto: Scanbox)

I filmen spiller Caspar Phillipson overfor Natalie Portman, der har rollen som hans hustru Jackie. Foto: Scanbox

Sagen begyndte i efteråret 2015, da London Toast Theatre valgte at skrive en særlig rolle til Caspar Phillipson. Under prøverne fik den unge skuespiller mulighed for at komme til casting på rollen som den amerikanske præsident i Hollywood-produktionen ”Jackie”.

Da castingen ville ramme fem udsolgte opsætninger af forestillingen, afviste teatret at lade Caspar Phillipson tage til castning.

Og herefter meldte han sig så syg med henvisning til ”et dårlig psykisk arbejdsmiljø” på teatret.

Omtrent på samme tid indspillede han så rollen som præsident Kennedy i Paris, mens at han samtidigt modtog sygepenge fra teatret.

Teatret hev ham i retten. 6. januar 2017 faldt der dom i byretten, og 19. december blev dommen stadfæstet i landsretten: Caspar Phillipson skal betale 116.000 i erstatning til teatret.

Det er efter alt at dømme første gang, at et dansk teater vælger at rejse en sådan sag ved domstolen.

Sponsoreret indhold