Nu reagerer TV 2-direktør på sexisme-dokumentar: Indlysende ledelsessvigt

Foto: Ritzau Scanpix

Administrerende direktør i TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, siger nu, at en ny dokumentarserie viser, at der har været et svigt fra ledelsens side.

- Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV2s side, siger hun i en pressemeddelelse.

Vigtig historie

TV 2-direktøren takker desuden de medvirkende kvinder, der fortæller deres historier i dokumentaren på Discovery+, der har været næsten et år undervejs. 

- Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende, siger hun. 

Anne Engdal Stig Christensen mener desuden, at det var den helt rigtige beslutning at sætte advokatundersøgelsen i værk sidste efterår, efter intern uro i TV 2, samt talen fra Sofie Linde, der til Zulu Comedy Galla satte gang i metoo-debatten igen. 

- Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2's side, siger hun. 

Ubehagelig beskrivelse

Hun erkender desuden, at stationen har handlet for sent i forhold til at tage fat om problemerne.

- MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur, siger den administrerende direktør.

Også TV 2 tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrby - som var på kanalen fra 2002 til 2015 - har erkendt, at han ikke levede op til sit ansvar. Og at han har været blind overfor de ting, der er foregået. 

- Det er en ubehagelig beskrivelse af kulturen på TV 2, der står tilbage efter denne dokumentar. Det gør ondt at høre, hvordan flere kvinder har oplevet det. Jeg tager min del af ansvaret som nyhedsdirektør på TV 2, selvom det er flere år siden, jeg var ansat, skriver han blandt andet i et svar til BT - hvor han i dag er chefredaktør. 

Magt og sex

Mandag morgen blev dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen" udgivet.

Her står en række kvinder frem og - til forskel fra den interne advokatundersøgelse i TV 2 - med navn og ansigt fortæller om en kultur med en iøjenfaldende skævvridning i magt mellem mænd i ledelsen og unge, kvindelige ansatte - både værter og journalistpraktikanter. 

SE og HØR har gennemset seriens tre afsnit, og har ligeledes dækket de mange vidnesbyrd, som kvinderne har bragt frem i lyset. 

Dem kan du læse mere om her: 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close