Nyheder2. maj 2022

Nu rammer prisstigningerne kylling: Kan blive dyrere end bøf

Stigende foder- og energipriser kan medføre, at kylling kommer til at koste mere end oksekød
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/colourbox10498512.jpg
 Foto: Colourbox

Står der ofte kylling på menuen hjemme hos dig, skal du snart til at øge madbudgettet – eller skære ned på dit kødforbrug.

Stigende energi- og foderpriser gør, at prisen på kylling skyder i vejret. Det skriver The Sunday Times.

I Storbritannien er man allerede begyndt at mærke de stigende priser. Daily Mail beretter om, at fastfoodkæderne KFC og Nando's, der primært sælger kylling, allerede har hævet deres priser.

– Kylling kan blive så dyrt som bøf. Kyllingeindustrien har især udfordringer på grund af udgifter til foder. Størstedelen af kvæg i dette land (Storbritannien, red.) er græsfodret, og skal ikke fodres meget. Priserne på kylling, som var utroligt billigt, og som gav valuta for pengene, stiger hurtigere end noget andet protein, fortæller Steve Murrells, der tidligere har stået i front i de britiske supermarkedskæder Sainsbury's og Tesco, til The Sunday Times.

Prisstigningerne skyldes krigen i Ukraine. Kyllinger fodres primært med sojabønner og hvede, og da Rusland og Ukraine producerer en tredjedel af verdens hvede, har det i den grad afspejlet sig i priserne.

Tidligere har stigende priser også ramt noget andet kyllingerelateret, nemlig æg. Sidste måned vurderede en ekspert, at en bakke med otte æg kan lande på en pris på svimlende 48 kr.

Sponsoreret indhold