Nyheder13. oktober 2023

Nu øger Frankrig sikkerhedsniveauet efter knivangreb på skole

Efter en skolelærer blev dræbt og to andre personer blev såret i et knivangreb på en skole, øger Frankrig nu sikkerhedsniveauet
En person blev dræbt under et knivangreb på en skole i Frankrig.
En person blev dræbt under et knivangreb på en skole i Frankrig.
 Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix

Frankrig øgede fredag dets sikkerhedsniveau til det højeste niveau, efter et islamistisk knivangreb på en skole, hvor en lærer blev dræbt og to andre personer blev livsfarligt såret.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, havde forinden fordømt "den islamistiske terrorismes barbari" i forbindelse med drabet på skolelæreren.

- Læreren reddede utvivlsomt mange menneskers liv, da han stoppede angrebsmanden, sagde Macron, som opfordrede den franske befolkning til at stå "forenet" over for terrorangreb.

Han opfordrede befolkningen til at undgå at bringe konflikten mellem Israel og Hamas til Frankrig.

Ifølge avisen Le Figaro skete knivangrebet fredag morgen på gymnasiet Gambetta i den nordfranske by Arras.

Her trængte gerningsmanden ind på skolen, hvor han råbte "Allah Akbar", inden han stak læreren ned med kniv.

Den franske tv-kanal BMF TV melder, at den dræbte var fransklærer på skolen, mens en af de alvorligt sårede er idrætslærer. Denne person blev ligeledes stukket med kniv.

- Frankrig har nu øget dets sikkerhedsberedskab til det højeste niveau, sagde indenrigsminister Gérald Darmanin i nyhedsudsendelsen TF1 fredag aften.

- Der er en forbindelse mellem, hvad der skete i Arras i dag, og hvad der sker i Mellemøsten, pointerede han.

Angrebet skete på en skole i den nordfranske by Arras. Her blev en lærer slået ihjel ved knivangrebet. Derudover blev to andre personer alvorligt såret, og de kæmper for deres liv.

- Terrorisme har igen ramt en skole i en kontekst, som vi alle er bekendt med, sagde præsidenten med henvisning til terrorangrebene i Paris i november 2015.

I 2020 blev en lærer, Samuel Paty, halshugget af en tjetjensk teenager, som ville hævne, at læreren ville orientere sine elever om tegningekrisen omkring profeten Muhammed.

Gerningsmanden ved fredagens angreb blev anholdt af politiet, som har meldt situationen i Arras under kontrol.

Ud over de to alvorligt sårede er en række andre personer kommet til skade som følge af angrebet, melder Le Figaro. De er dog ikke i livsfare.

Mediet skriver desuden, at også gerningsmandens bror er blevet anholdt. De formodes begge at have tjetjensk baggrund.

Ifølge Reuters er der meldinger om, at gerningsmanden er omkring 20 år gammel og muligvis er tidligere elev på gymnasiet. Hans navn er ikke blevet offentliggjort, men inden angrebet, var han i forvejen registreret som en potentiel sikkerhedsrisiko i Frankrig.

Sponsoreret indhold