Nyheder20. december 2023

Nu kommer stormen Pia: Indstiller og reducerer togtrafikken

Banedanmark indstiller og reducerer togtrafikken flere steder på grund af stormen Pia
DSB  indstiller og reducerer togtrafikken i kølvandet på stormen Pia, der ventse at ramme torsdag.
DSB indstiller og reducerer togtrafikken i kølvandet på stormen Pia, der ventes at ramme torsdag.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Banedanmark indstiller og reducerer togtrafikken på en række strækninger.

Det sker på grund af stormen Pia, som torsdag eftermiddag og aften rammer Danmark.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Det er en af de større storme, der rammer os, og relativt mange områder bliver ramt. Det er derfor, at vi har truffet de her foranstaltninger, siger områdechef i Trafik i Banedanmark, Nicolai Smidt Sigsgaard.

- Forhåbningen er, at det kun gælder torsdag sen eftermiddag og torsdag nat, så vi forhåbentlig kan starte op igen fredag.

En række strækninger, herunder fra Esbjerg og Struer, bliver fuldt indstillet fra torsdag eftermiddag til fredag morgen klokken 04.30.

Andre steder reduceres trafikken, så det kun kører et tog i timen. Det gælder blandt andet Aarhus til Aalborg og Roskilde til Holbæk.

- Vi bruger de næste timer på at kigge ned i, præcis hvilke tog der skal aflyses, og vi forventer, at Rejseplanen er opdateret i aften (onsdag klokken 19., red.), siger Nicolai Smidt Sigsgaard.

Når stormen rammer, risikerer det at medføre væltede træer, og også at ting som plastikposer flyver ind i køreledningerne.

Derfor er det nødvendigt at ændre på afgangene, så togenes juletrafik kan afvikles så sikkert som muligt, forklarer han.

Ud over at tilpasse trafikken indkalder Banedanmark ekstra mandskab, som kan rykke ud med motorsave og fjerne væltede træer.

- Vi lægger os virkelig i selen for, at man kan køre normalt fredag. Jeg tør ikke udstille nogle garantier, for vejret er en svær spiller, men vi har alt mandskab på for at være klar, siger Nicolai Smidt Sigsgaard.

I DSB er man klar over, at de kommende dage er rejsetravle, når mange skal til jul hos venner og familier.

Her opfordrer informationschef Tony Bispeskov til, at man holder øje med rejseplanen - og genovervejer sin billet, hvis den ligger midt i stormen.

Har man planlagt en rejse til torsdag eftermiddag eller aften kan man med fordel rykke den til tidligere torsdag eller til onsdag aften, lyder det.

Dette vil også kunne lade sig gøre, hvis man har en orange eller en orange Fri billet, oplyser Tony Bispeskov. Ligeledes kan pladsbilletter til den 21. december refunderes uden gebyr.

- De her ændringer af trafikken er jo ret omfattende, så man skal holde nøje øje med, hvordan det berør ens specifikke rejse, siger han.

Sponsoreret indhold