Nyheder22. december 2023 (opd. 22. december 2023)

Nu kommer regningen for stormen Pia: Så stor bliver den

Topdanmark har foreløbigt modtaget 640 anmeldelser om stormskader efter Pia. De fleste er af mindre karakter
Det er ikke alle steder, de slap lige tørt fra stormen Pia.
Det er ikke alle steder, de slap lige tørt fra stormen Pia.
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Så hårdt er Danmark ramt lige nu

Knuste ruder, væltede træer og ødelagte tagsten.

Stormen Pia har efterladt sine spor. Forsikringsselskabet Topdanmark har cirka et døgn, efter at stormen virkelig tog fat, modtaget 640 skadesanmeldelser, lyder det i en pressemeddelelse.

De fleste af anmeldelserne omhandler mindre, klassiske stormskader som eksempelvis ødelagte ruder. Langt størstedelen af anmeldelserne kommer fra kunder i Region Syddanmark og Region Midtjylland, oplyser Topdanmark.

- Det er for tidligt at sige, hvor mange og hvor omfattende skaderne har været, men stormen Pia ser dog ud til at være mindre ødelæggende, end vi frygtede, siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark, i pressemeddelelsen.

I Topdanmark forventer man, er der vil komme en del flere skadesanmeldelser, i takt med at folk eksempelvis kommer hjem fra juleferie eller får tjekket deres sommerhuse.

- Vi har haft rigtig travlt i dag, og der er som forventet tikket rigtig mange skader ind fra morgenstunden. Vi forventer fortsat at have travlt resten af året med at behandle skaderne, og derfor er der fortsat indkaldt ekstra mandskab, som sidder klar til at hjælpe, siger Helene Ibsen.

Hun fremhæver Fredericia, Varde, Kolding, Haderslev, Lemvig, Herning, Struer, Horsens og Thyborøn som de byer, der - ud fra anmeldelserne Topdanmark har modtaget - lader til at være blevet hårdest ramt.

- Vandet stiger fortsat mange steder i landet, og vi afventer fortsat, at der bliver erklæret stormflod, siger Helene Ibsen.

Sponsoreret indhold