Nyheder15. december 2021

Nu kan nære kontakter bestille testtid uden at ringe

Ændringer i smitteopspringen gør det nu muligt for nære kontakter til en coronasmittet at bestille testtid uden at skulle sidde i telefonkø
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211007-120701-5-1920x1280we.jpg
 Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix

Der bliver ingen længe lavet ændringer i smitteopsporingen, så smittede selv vil kunne give oplysninger om deres smitte på en hjemmeside i stedet for at tale i telefon med en ansat i smitteopsporingen.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Derudover vil nære kontakter til smittede kunne få en henvisning til PCR-test, som kan få dem foran i testkøen, uden at skulle i telefonisk kontakt med en medarbejder.

danskerne er blevet bedre til at booke tid

Der har på det seneste været rekordhøje smittetal i Danmark. Det har betydet et stort pres på smitteopsporingen, hvor både smittede og nære kontakter har siddet i telefonkø i timevis for at komme igennem på telefonen.

Ifølge Birgitte Drewes, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, hænger ændringen sammen med, at det for mange vil være lettere selv at klare det selv.

- Vi står i dag et helt andet sted end for et år siden, hvor varianter og smitteopsporing var noget nyt for de fleste. I dag booker rigtig mange danskere hjemmevant testtider på nettet.

- For mange vil det dermed være nemmere, fordi mere nu kan klares digitalt. Samtidig vil der være mere plads til at hjælpe dem, der har brug for rådgivning og vejledning, siger hun i pressemeddelelsen.

kan stadig ringe og få hjælp

Der vil være tale om to selvbetjeningsløsninger for henholdsvis for nære kontakter og smittede. De vil være klar i denne uge og inden jul. Det fremgår ikke, hvor og hvordan dan man skal tilgå de nye løsninger.

Der vil stadig være mulighed for at få telefonisk hjælp fra ansatte i smitteopsporingen, hvis man ikke selv kan eller ønsker at gøre det på nettet.

Styrelsen opfordrer desuden smittede til fremover selv at orientere deres nære kontakter om situationen, hvis de ikke allerede gjorde det i forvejen.

Sponsoreret indhold