Nyheder27. oktober 2023

Nu kan du måske snart ringe på X: Elon Musk flirter med både lyd og video

Det er præcist et år siden Elon Musk købte Twitter og omdøbte mediet til X. Siden er der sket markante ændringer på det sociale medie
Elon Musk leger med muligheden for at ringe med på lyd og video på X, som han købte for et år siden, da det hed Twitter.
Elon Musk leger med muligheden for at ringe med på lyd og video på X, som han købte for et år siden, da det hed Twitter.
 Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Fredag er det præcis et år siden, at milliardæren Elon Musk købte Twitter og senere omdøbte det til X.

I denne uge lød det, at det sociale medie kan være på vej til at udvide platformen til også at rumme video- og lydopkald, skriver nyhedsbureauet AFP.

– En tidlig version af video og lydopkald på X, har Musk skrevet i et opslag, der indeholder et skærmbillede, hvor funktionen er en mulighed.

Siden har nyhedsbureauet dog ikke kunnet finde funktionen, skrev AFP onsdag.

Elon Musk ændrede i juli Twitter til i stedet at hedde X. Her oplyste han, at det ville blive en "alting app" inspireret af den kinesiske app WeChat, som både skal være et socialt medie – men også et sted, hvor man kan styre sine finanser.

Siden Musk købte Twitter i oktober 2022 er selskabets annonceforretning kollapset, fordi annoncører har været utilfredse med Musks ledelsesstil. Elon Musk har blandt andet foretaget massefyringer.

Milliardæren har flyttet det sociale medie mere og mere i retningen af en platform, hvor den enkelte bruger betaler for at kunne bruge de forskellige funktioner, i jagten på at finansiere tabet fra mistede annonceindtægter.

I forbindelse med købet meldte Musk store ambitioner ud for det sociale medie. Han lovede at ville "besejre" de falske konti og spamrobotterne.

Derudover ville han offentliggøre algoritmerne, som står for udvælgelsen af indhold på mediet, og forsøge at modvirke ekkokammertendenser på mediet.

Den omdiskuterede erhvervsmand er også direktør for elbilselskabet Tesla og rumfartsselskabet SpaceX.

Sponsoreret indhold