Nyheder2. november 2023

Nu kan du købe Danmarks dyreste hus

Palæet i Hellerup er blevet sat til salg til 250 millioner kroner
Palæet ligger på en strandadresse i Hellerup. 
Palæet ligger på en strandadresse i Hellerup.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Saudi-Arabiens tidligere ambassade på en strandadresse i Hellerup kan blive Danmarks dyreste bolig.

Ejendommen er netop blevet sat til salg for 250 millioner kroner, oplyser ejendomsmæglerkæden Home i en pressemeddelelse.

Det er den saudiarabiske stat, der ejer ejendommen, som ligger i Gentofte Kommune.

Men den er ikke blevet brugt i mange år, hvorfor palæet fra 1902 ikke er i bedste stand.

- Beliggenheden er helt unik med et stort potentiale for den rigtige køber, og vi har set nylige eksempler på ejendomme solgt i nabolaget, der berettiger til udbudsprisen, siger ejendomsmægler Nis Nordang fra Home Hellerup i pressemeddelelsen.

Det hidtil dyreste hus, der er blevet solgt i Danmark, er ifølge Home en bolig på 825 kvadratmeter i Vedbæk. Ejendommen med 21 værelser blev solgt i 2020 for 150 millioner kroner.

Nis Nordang vurderer i pressemeddelelsen, at der kun eksisterer en lille håndfuld ejendomme i samme liga i området nord for København.

En ejendomsvurdering af den saudiarabiske stats ejendom på Lille Strandvej 27 i Hellerup er endnu ikke tilgængelig for 2022.

Men Home skriver i pressemeddelelsen, at ejendomsvurderingen i oktober 2020 lød på 80 millioner kroner, mens grundværdien lød på 23,7 millioner kroner.

I tingbogen kan man læse, at Saudi-Arabien købte ejendommen af den amerikanske bilgigant General Motors i 1975.

Ifølge den saudiarabiske ambassade i Danmarks hjemmeside har landets ambassade i dag adresse på Lyngbyvej 20 på Østerbro i København.

Af salgsopstillingen på Homes hjemmeside fremgår det, at udbetalingen for ejendommen i Hellerup lyder på 12,5 millioner kroner, mens der medfølger en månedlig ejerudgift på 32.314 kroner.

Sponsoreret indhold