Nyheder27. april 2023

Nu er det slut: Ældre får ikke længere saftevand som standard

Det er ikke længere standard for de ældre at få serveret saftevand på plejehjemmene i Høje-Taastrup Kommune
Det er ikke længere en standard, at de ældre på plejehjemmene i Høje Taastrup Kommune får saftevand.
Det er ikke længere en standard, at de ældre på plejehjemmene i Høje Taastrup Kommune får saftevand.
 Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Nu får de ældre på plejehjemmene i Høje-Taastrup Kommune tilbudt vand med smag af mynteblade, citronskiver eller limeskiver i stedet for saftevand, som de før har været vant til at få.

Det oplyser kommunen til Sjællandske Nyheder.

Her på redaktionen har vi modtaget henvendelser fra flere borgere på kommunens plejehjem, der undrede sig over, hvorfor de ikke længere fik saftevand på samme måde, som de plejede.

Og det er altså korrekt, at der ikke er lige så meget saft, som der plejer. Men der er en årsag, fortæller Charlotte Kaaber, centerchef i sundheds- og omsorgscenteret i Høje-Taastrup Kommune.

– På kommunens plejehjem havde både ledere og nogle medarbejdere undret sig over, at beboerne næsten som standard får serveret saftevand ved alle måltider, da det ikke er gængs praksis i hjemmeplejen, som hjælper borgere i eget hjem.

– Jeg har drøftet emnet med områdelederen, som igen har vendt spørgsmålet med de daglige ledere og diætisterne. Diætisterne og køkkenet har beregnet, at det gennemsnitlige forbrug på saftevand per beboer var ca. 750 ml om dagen, fortæller centerchef Charlotte Kaaber til Sjællandske Nyheder.

Sponsoreret indhold