Nyheder 23. januar

Nu er det afgjort: Morten Messerschmidt er ny formand i DF

Dansk Folkeparti har fået ny formand. Morten Messerschmidt har vundet kampvalget
(Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Efter længere tids mudderkast og valgkamp, har Dansk Folkeparti (DF) fået en ny formand.

Det bliver Morten Messerschmidt, der nu skal forsøge at vende skuden, efter en række dårlige valg, hvor DF både har mistet mandater i Folketinget og byrådspladser til Kommunalvalget i efteråret 2021.

Der i alt blevet talt 828 stemmer op på det ekstraordinære landsmøde, hvor Messerschmidt fik mere end 60 procent af stemmerne – i alt 499 stemmer.

I dagene op til formandsvalget har valgkampen været præget af kandidater, der blev ved med at være efter hinanden. 

der skal være plads til alle

– Der skal være plads til alle. Der vil ikke være nogle repressalier for den tid der er gået. Vi skal sammen fremad, siger Messerschmidt i sin takketale.

Samtidig siger han, at han er glad for, at mange har stemt på ham, men at han også nærer respekt for dem, der har valgt at stemme anderledes.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Det er vigtigt, at vi alle gør det, siger den nye formand.

Han vil tale med alle i partiet, så der kan findes en fælles retning.

Tulle går af

Den tidligere formand Kristian Thulesen-Dahl annoncerede efter det dårlige kommunalvalg, at han trak sig som formand for Dansk Folkeparti.

Der skulle nye kræfter til.

Thulesen-Dahl holdt en virtuel afskedstale til dagens ekstraordinære landsmøde, da han tidligere på ugen blev testet positiv med corona, og derfor endnu ikke havde fået sit coronapas.

Her lagde han vægt på, at den nye formand skal kunne samle partiet.

– DF skal tilbage til den tid, hvor medlemmerne kunne mødes, kunne feste, kunne have det sjovt i baren, og det kunne vi gøre uden intriger, sagde den afgående formand i afskedstalen.

Her sagde han i øvrigt, at der altid ville være plads til Inger Støjberg i Dansk Folkeparti, når hun beslutter sig for at vende tilbage til politik.

Sponsoreret indhold