Nyheder26. januar 2024

Nu er det afgjort: Donald Trump skal betale gigabeløb i erstatning

Den tidligere præsident skal af med svimlende millionbeløb til en forfatter for æreskrænkelser
Donald Trump må punge ud efter at være dømt i en erstatningssag. 
Donald Trump må punge ud efter at være dømt i en erstatningssag.
 Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix

USA's tidligere præsident Donald Trump skal betale 83,3 millioner dollar i erstatning for æreskrænkelser til forfatteren E. Jean Carroll.

Det har en jury ved en domstol i New York bestemt ifølge Reuters.

83,3 millioner dollar svarer til cirka 572 millioner danske kroner.

Søgsmålet udspringer af, at Trump har benægtet, at han voldtog Carroll i et prøverum i stormagasinet Bergdorf Goodman i den amerikanske storby New York i midten af 1990'erne.

Carroll gik ud med anklagen offentligt i 2019. Trump, som på det tidspunkt var USA's præsident, beskyldte derefter forfatteren for at have opfundet historien om voldtægten for at øge salget af en erindringsbog.

Den påstand var ifølge Carroll æreskrænkende.

På det sociale medie Truth Social skriver Trump, at han vil appellere juryens afgørelse. Den tidligere præsident er ejer af det sociale medie.

- Fuldstændig latterligt! Jeg er helt uenig i afgørelsen og vil appellere hele denne Biden-instruerede heksejagt med fokus på mig og det republikanske parti, skriver han på Truth Social.

Det tog juryen tre timer at komme frem til afgørelsen.

Den har udelukkende taget stilling til, hvor meget Trump skulle betale Carroll i erstatning - ikke hvorvidt det påståede overgreb fandt sted, eller om Trump efterfølgende løj om det.

Under fredagens retsmøde rejste Trump sig fra sin plads og forlod retslokalet, umiddelbart efter at Carrolls advokat fik ordet og kom med sine afsluttende bemærkninger.

Trump kom først tilbage til retslokalet, da det blev hans egen advokat Alina Habbas tur til at fremlægge sine afsluttende pointer.

Den tidligere præsident har allerede tabt én sag om æreskrænkelse mod forfatteren. Den sag endte i maj sidste år med, at han skulle betale Carroll fem millioner dollar - svarende til 34 millioner kroner.

Sponsoreret indhold