Nyheder2. november 2017

Fortalte om livsglæde og håb for bare en uge siden: Nu er Anette død - 39 år

Kræftramte Anette Søgaard Jakobsen fortalte om sine håb og drømme for blot en uge siden, da dokumentaren ”Eksperiment for livet” løb over skærmen på TV 2. Nu er den livsglade og ukuelige kvinde død af den frygtede sygdom
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/eksperiment_for_livet.jpeg
 (Foto: TV 2/Koncern TV)

Hun troede og håbede til det sidste på, at hun ville vinde kampen. Så sent som i sidste uge stod hun frem på TV og fortalte om sine håb og drømme for fremtiden.

Men kræftsygdommen vandt til sidst. 39-årige Anette Søgaard Jakobsen, der deltog i Knæk Cancer-programmet ”Eksperiment for livet”, sov stille ind tirsdag den 31. oktober.

Det fortæller hendes pårørende til TV 2.

Anette Søgaard Jakobsen led af en aggressiv form for brystkræft og deltog i en særlig forsøgsbehandling for patienter som hende på Vejle Sygehus. Håbet var, at den eksperimentelle behandling ville forlænge hendes liv – og hjælpe patienter som hende i fremtiden.

Desværre spredte kræften sig til lungehinder og hovedet, hvor hun fik to kræftknuder, og hendes behandling blev sat på pause. Hun fik det gradvist værre og tilbragte den sidste tid på hospice.

Trods sygdommen bevarede Anette Søgaard Jakobsen en ukuelig optimisme lige til det allersidste.

- Hun mente stadigvæk, at fordi hun var på hospice, var det ikke ensbetydende med, at hun skulle dø. Hun satsede stadigvæk på, at hun nok skulle kunne rejse sig og gå ud derfra, fortæller broderen Jørgen til TV 2.

39-årige Anette Søgaard Jakobsen fortalte om sine håb og drømme onsdag den 25. oktober, da Knæk Cancer-programmet ”Eksperiment for livet”, løb over skærmen.

På det tidspunkt var den livsglade kvinde allerede hårdt ramt af sygdommen og på hospice.

Men selv om hun til sidst kun kunne holde sig vågen i en halv time ad gangen, fandt hun kræfter til at se indsamlingsshowet i forbindelse med Knæk Cancer lørdag aften.

- Min far og jeg tog ud for at se det med hende, og så så hun det simpelthen helt til ende. Hun var til stede, og vi lavede high five undervejs. Det er et rigtig smukt sidste minde, jeg har med hende derfra, og hun var meget rørt over hele programmet, fortæller Jørgen til TV 2.

Anette Søgaard Jakobsen efterlader sig sin far, storebror, svigerinde, kæreste, nevø, niece og en masse venner.

Sponsoreret indhold