Nyheder12. januar 2022

Nu bliver det dyrt for de uvaccinerede

Vil man ikke blive vaccineret mod corona i den canadiske region Quebec, kan det nu få store økonomiske konsekvenser, lyder det fra myndighederne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20220111-221855-7-1920x1277we.jpg
 Foto: Andrej Ivanov/AFP/Ritzau Scanpix

Der vanker bøder til de uvaccinerede i den canadiske region Quebec.

Det meddelte Quebecs regionsformand Francois Legault tirsdag.

Meningen er, at bøderne skal være med til at bidrage til det overbelastede sundhedsvæsen i Canada, skriver CNN.

Ifølge sundhedsmyndighederne er størstedelen af de indlagte på hospitalerne i Quebec, folk, der ikke er vaccineret

  • – Lige nu pålægger de her mennesker en stor byrde til vores sundhedsvæsen, og jeg tror, det er normalt, at størstedelen af befolkningen, efterspørger konsekvenser, lyder det fra Francois Legault.

Det er dog ikke alle, der har valgt at takke nej til at blive vaccineret mod corona, der kan forvente en bøde, for der er visse undtagelser. Det gælder blandt andet dem, der ikke har kunne blive vaccineret af medicinske årsager.

Må ikke købe alkohol og cannabis

Der er ikke meldt noget ud om, hvor stor en bøde uvaccinerede canadier kan forvente, men Francois Legault siger, at bøden vil være af betydelig størrelse.

Ikke nok med at de uvaccinerede kan forvente en stor bøde, så blev de i sidste uge også nægtet tilladelse til at købe alkohol og cannabis (som er lovligt i Canada) i den canadiske region.

Og det fik vaccinebookingerne til at stige.

  • – På bare et par dage steg antallet af bookinger fra 1500 per dag til 6000. Tak til alle der har valgt at blive vaccineret. Det er stadig ikke for sent at få første stik. Beskyt jer selv, skrev Quebecs sundhedsminister Christian Dubé på Twitter.

Quebec, hvor en fjerdedel af alle canadier bor, har under pandemien været nogle af de første i Canada til at indføre vaccinepas. Det er nødvendigt for at gå ud og spise, i fitnesscenter eller til sportsbegivenheder.

Andre lande indfører vaccinekrav

Det er ikke kun i Canada, at man er begyndt at gøre livet surt, for dem der ikke vil tage imod coronavaccinen.

I Italien har man gjort det obligatorisk for mennesker over 50 år at blive vaccineret, og nægter man at følge reglerne, kan man forvente en bøde på mellem 600 og 1500 euro.

Derefter vil man efter fem dage miste sin løn dog uden at blive fyret. Man kan dog få løn igen, når man har påbegyndt sin vaccination.

Er man arbejdsløs, vil man i stedet få en bøde på 100 euro.

I Østrig bliver coronavaccinen obligatorisk for folk over 14 år fra næste måned.

Sponsoreret indhold