Nyheder23. august 2018

Se billederne: Nu bisættes Benny Andersen

Deltagerne i Benny Andersens bisættelse skal blandt andet synge en af digterens egne viser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/benny-andersen-17082018.jpg
 Foto: All Over Press
Forfatteren og digteren Benny Andersen døde torsdag i sidste uge i sit hjem i Sorgenfri. Han blev 88 år gammel.
Han bisættes i dag fra Sorgenfri Kirke. Selv i døden viser Benny Andersen storsind og betænksomhed.
Af dødsannoncen i Politiken fremgår det, at forfatteren har et helt specielt ønske. Det skriver BILLED-BLADET. - I stedet for evt. blomster kan man betænke Benny Andersen Prisen. Beløbet går udelukkende til udsatte børn. Spar Nord 9280 - 4575631792 mrk. "Snøvsen", står der i dødsannoncen i Politiken. Børnebøgerne om Snøvsen er sammen med Svantes Viser nogle af Benny Andersens mest kendte og populære værker. Han kørte i årtier et kunstnerisk samarbejde med Povl Dissing, og han var blandt deltagerne i bisættelsen i dag.
Neden for kan du se deltagerne i bisættelsen ankomme til kirken.

Benny Andersens bisættelse

I Kirken skal de deltagende blandt andet synge "I Østen stiger solen op" og også en af Benny Andersens viser har fundet vej til sanghæftet, og det er ganske symbolsk "Svantes svanesang".
https://imgix.seoghoer.dk/bisaettelse.jpg
Benny Andersen debuterede i 1960 med digtsamlingen "Den musiske ål", og det blev startskuddet til en omfattende produktion. Han er blandt småbørnsforældre blandt andet kendt for bøgerne om "Snøvsen", og blandt den mere modne del af befolkningen er det "Svantes viser" fra 1972, der vækkker genkendelse. Privat var han i mange år gift med Cynthia Rosalina, der er mor til sangerinden Maria Bramsen. Benny Andersen tog for sig af livets goder gennem hele livet og nød tobaksrygning og alkohol til det sidste. - Jeg fik for nylig taget blodprøver og undersøgt leveren. Her fik jeg at vide, at jeg bare skulle blive ved med at leve, som jeg gør, og holde mig i god fysisk form. Og jeg drikker altså betydeligt over den anbefalede grænse, men jeg har meget stærke gener, sagde Benny Andersen, da B.T. besøgte ham tilbage i december sidste år.

Sponsoreret indhold