Nyheder9. februar 2023

Nu begynder vinterferien: Det skal du huske, før du suser ned af løjpen

Det er vigtigt at være klædt ordentligt på til skiferien. Både beklædnings- og forsikringsmæssigt
Det er vigtigt, at både rejse-, ulykkes- og ansvarsforsikring er i orden. nbsp;
Det er vigtigt, at både rejse-, ulykkes- og ansvarsforsikring er i orden.
 Foto: JB Forsikring

Uge 7 og 8 er som regel kendetegnet ved, at danskerne pakker det varme tøj og drager nord eller syd på for at finde de største bjerge at køre på med to brædder under fødderne.

Men vanen tro ligger faren og lurer for den uheldige rejsende, der af den ene eller anden årsag ikke får den skiferie, vedkommende ønsker.

Derfor er det vigtigt, at forsikringerne er på plads, hvis benet brækkes eller flyet aflyses.

Det fortæller vicedirektør i Skade og Jura hos LB Forsikring, Anne Mette Kirkegaard, der gør opmærksom på, at der allerede inden feriens start, er en række råd, man kan følge.

– Før du tager mod lufthavnen, togstationen eller andet er det en god idé at tage billeder af eller scanne dit pas og billetter og lade alle unødvendige kort blive derhjemme, siger hun.

Vælger man at flyve til sit skiområde, anbefales det, at man bestiller flybilletter gennem selve flyselskabet fremfor en online bookingportal.

– Her er det nemlig nemmere at få refusion, hvis uheldet er ude, og dit fly bliver aflyst. Flyver du med et europæisk selskab eller inden for Europa, har du ret til at vælge, om du vil have rejsen omlagt eller refunderet din billet. Her er det nemlig flyselskabet, der er ansvarlig for det”, lyder det fra Anne Mette Kirkegaard.

Skiferien er kendt som en af de ferietyper, hvor allerflest kommer til skade.

Ifølge SOS International kommer lidt mere end 1000 danskere til skade hver år på skiferien.

Her har Østrig flest danskerskavanker på samvittigheden. Næsten hver anden gang SOS International hjalp en tilskadekommen dansker sidste vinter, skete det i det vandrige alpeland.

Herefter fulgte Italien på 20 procent af skaderne, mens Frankrig stod for 16 procent.

Derfor opfordrer SOS International alle skirejsende til at tjekke sin rejseforsikring for, om den nu også dækker skisport og hjemtransport.

Også ansvars- og ulykkesforsikringerne skal være på plads før afrejse.

– Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig ansvarsforsikringen er. En ansvarsforsikring dækker dine udgifter, hvis du ved et uheld gør skade på andre eller deres ting, og du bliver gjort erstatningsansvarlig. Skiudstyr kan være virkelig dyrt, så der er det vigtigt at være godt dækket, siger Anne Mette Kirkegaard fra LB Forsikring.

Det blå sygesikringsbevis er også vigtigt at huske, hvis man rejser i EU-lande eller Norge og Schweiz. Har man ikke et, kan det bestilles på borger.dk.

Følg gerne disse råd

  • Overvurder ikke din egen formåen
  • Vælg et skiområde, der passer til dit niveau
  • Hold pauser, når du er træt
  • Sørg for at fylde energidepoterne op
  • Tag en skilektion
  • Tag hensyn til andre på pisterne
  • Kombiner aldrig alkohol og skiløb

Kilde: SOS International

Sponsoreret indhold