Nyheder31. januar 2024 (opd. 31. januar 2024)

Novo femdobler salget af populært vægttabsmiddel

Sidste år voksede Novo Nordisks samlede omsætning med 31 procent
Novo Nordisk A/S produktion i Hillerød mandag den 29. januar 2024. Regnet på markedsværdi er Novo Nordisk Danmarks største virksomhed.. (Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix)
(Arkivfoto)
 Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk har stor succes med vægttabsmidlet Wegovy, der ikke når at stå ret længe på lager, inden det bliver sendt ud til kunder i hele verden.

Regnskabet for 2023, der er offentliggjort onsdag, viser at Novo solgte Wegovy for mere end 31 milliarder kroner sidste år. Det er mere end fem gange så meget som året forinden.

Dermed bidrog Wegovy pænt til medicinalvirksomhedens samlede omsætning på 232 milliarder kroner, som svarer til en vækst på 31 procent.

Det er dog fortsat diabetesbehandling, der fylder mest i regnskabet. Tre fjerdedele af omsætningen stammer således fra lægemidler i denne kategori.

Det er særligt Ozempic - der baserer sig på samme virksomme stof som Wegovy - der fylder på den post med et salg på 95,7 milliarder kroner.

Novo Nordisk realiserede et overskud efter skat på 83,7 milliarder kroner, hvilket er 51 procent mere end året forinden, der ellers bød på et rekordhøj bundlinje.

Administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen siger om regnskabet:

- Vi er meget tilfredse med den stærke præstation i 2023. Den afspejler, at mere end 40 millioner mennesker nu har gavn af vores innovative behandlinger inden for diabetes og fedme.

- Vores fokus i 2024 vil være at nå ud til endnu flere patienter, at udvide og gøre fremskridt med vores pipeline, ligesom vi vil fortsætte den betydelige udvidelse af vores produktionskapacitet siger han.

Novo Nordisk forventer i år at øge omsætningen et sted mellem 18 og 26 procent, ligesom driftsresultat forventes at stige med mellem 21 og 29 procent.

Sponsoreret indhold