Nyheder23. januar 2024 (opd. 23. januar 2024)

Norwegian melder ud: Aflyser alle flyvninger til Tel Aviv

Luftfartsselskabet aflyser alle flyvninger til israelske Tel Aviv frem til oktober
Det nationale flyseskab "El Al" fortsætter sine flyvninger trods risikoen for angreb.
Det nationale flyseskab "El Al" fortsætter sine flyvninger trods risikoen for angreb.
 Foto: Ronen Zvulun/Reuters/Ritzau Scanpix

Den fortsatte krig mellem Israel og Hamas har fået luftfartsselskabet Norwegian til at forlænge perioden, hvor de aflyser alle flyvninger til området.

Alle afgange til og fra israelske Tel Aviv er aflyst til og med 24. oktober.

Det siger selskabets kommunikationschef for den danske afdeling, Sara Westphal Emborg Neergaard.

- Vi synes, at situationen fortsat er meget usikker og ustabil både i og omkring Israel, og derfor har vi taget den beslutning.

- Vi synes ikke, at det er forsvarligt at sende hverken danskere eller nordmænd af sted til Tel Aviv, siger hun.

I kølvandet på Hamas' angreb på Israel 7. oktober aflyste Norwegian i første omgang alle sine almindelige flyvninger til Israel flere dage frem. Det blev senere forlænget til 19. december, så slutningen af marts og nu oktober i 2024.

Den anspændte situation i Israel fik i oktober flere luftfartsselskaber til enten helt at stoppe med at flyve til Tel Aviv eller drosle kraftigt ned på antallet af flyvninger.

Herunder også andre europæiske og amerikanske luftfartsselskaber.

Der er længe til 24. oktober, og ingen kan spå om, hvad der kommer til at ske i perioden indtil i Mellemøsten. Men hvis der pludselig kommer en markant ændring, og det hele ser mere lyst og stabilt ud, så laver Norwegian en ny vurdering, lyder det fra kommunikationschefen.

- Vi følger selvfølgelig situationen tæt, men vi har svært ved at se, at situationen forbedrer sig markant eller stabiliserer sig inden for den tidsramme, siger Sara Westphal Emborg Neergaard.

Norwegian planlægger derfor også at bruge de fly, der skulle være blevet brugt til at flyve til og fra Tel Aviv, på andre strækninger, hvor kapaciteten kan øges, tilføjer hun.

Sponsoreret indhold