Norsk politi udsender MEGA advarsel

Foto: Privat

Onsdag fortalte Norsk Politi på et pressemøde, at de frygter, at 68-årige nordmand Anne-Elisabeth Falkevig Hagen er blevet kidnappet.

Det har nu fået norsk politi til at udsende en meddelelse til alle politidistrikter i Norge om, at man skal kortlægge potentielle mål for kidnappere.

- Vi har udsendt information til de andre politidistrikter, om hvilke tiltag det kan være fornuftigt at vurdere nu, siger politiinspektør Tommy Brøske fra politiets fælles enhed for efterretning og efterforskning til NRK.

Den 68-årige kvinde er gift med en af Norges allerrigeste mænd. Anne-Elisabeth Falkevig Hagen er ikke set siden 31. oktober sidste år, da hun forlod hjemmet. 

Vi må ikke skabe frygt

Siden det blev offentliggjort, at der måske er tale om en kidnapning har flere rigmænd allerede reageret. De har nu taget forholdsregler i forhold til, hvad de kan gøre for at sikre sig bedre.

Indehaveren af en af norges største virksomheder Formuesforvaltning fortæller til Aftonposten, at han allerede har forberedt sig på det værste.

- Jeg har taget forholdsregler, men man må jo ikke skabe for meget frygt for dette. Vi lever i et trygt og tillidsbaseret land, så det må være bærekraften, men samtidig må vi ikke være naive, siger han til Aftonposten.

Hemmeligholdt sagen 

Politiet har ifølge VG i al hemmelighed arbejdet i månedsvis på at finde kvinden, der nu er væk på 10. uge. Nu er de gået ud i offentligheden for at efterlyse kvinden.

På pressemødet onsdag forklarede norsk politi, at de har hemmeligholdt den mulige kidnapning, fordi de frygter for kvindens sikkerhed. Der har nemlig været trusler om, at hun ville blive dræbt, hvsi politiet blev involveret i sagen.

Ifølge VG har der været fremsat krav om løsesum. Ni millioner i kryptovaluta svarende til 67 millioner kroner skulle angiveligt være prisen for at få udleveret 68 årige  Anne-Elisabeth Falkevig Hagen. Politiet har ikke bekræftet løsesummen endnu. 

Gift med rigmand

Den 68-årige kvinde, der ifølge VG ikke har givet livstegn i månedsvis, er gift med milliardæren Tom Hagen, der er på listen over Norges 400 rigeste.

Han skulle angiveligt have været på arbejde, da hans kone forsvandt fra deres hjem i Lørenskog, en lille by mellem Oslo og Lillestrøm.

Rigmandsparret har sammen tre voksne børn og flere børnebørn.

Tom Hagens bistandsadvokat, Svein Holden, oplyser til Aftenposten, at han ikke ønsker at kommentere sagen før senere onsdag.

På et pressemøde klokken 11 oplyste politiet, at de ikke mindes en lignende sage, og da en journalist på pressemødet spurgte, om hvorvidt de troede kvinden stadig var i live svarede politiet: 

- Vi har ikke grund til at tro andet. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close