Nyheder23. april 2024

Nordkoreansk militærøvelse simulerer et atomangreb

Under Kim Jong-uns vejledning har nordkoreanske styrker gennemført øvelser, der tester soldaternes evne til at gennemføre et atomangreb, hvis landet bliver angrebet

Nordkoreanske soldater har mandag gennemført øvelser, hvor de er blevet forberedt på, hvordan de skal bruge atomvåben i et modsvar til et angreb mod deres land.

Det skriver nyhedsbureauet KCNA, som ejes af den nordkoreanske stat og fungerer som regeringens officielle talerør, tirsdag.

Det nordkoreanske forsvar påbegyndte øvelserne mandag.

Det involverede blandt andet træning i, hvordan styrker skal flyttes rundt, så de kan være klar til at bruge atomvåben i et modangreb.

Der er også blevet affyret projektiler med imiterede atomsprænghoveder.

Sydkoreas forsvar oplyser, at det har registreret adskillige missilaffyringer over Det Japanske Hav, som ligger øst for halvøen Korea.

Ifølge forsvaret er der tale om kortrækkende ballistiske missiler, men det er ikke bekræftet fra sydkoreansk side, at de er monteret med imiterede atomsprænghoveder.

Kim Jong-un, den øverste leder af Nordkorea, var ifølge KCNA til stede og "ledte" øvelserne af de nordkoreanske soldater.

Ifølge nyhedsbureauet roste Kim sit lands forsvar for dets parathed til at gå i atomkrig. Han var tilfreds med øvelsen, skriver KCNA.

Nordkorea menes at arbejde på at sende endnu en spionsatellit i kredsløb om Jorden. Det lykkedes landet i november at sende den første afsted.

Den koreanske halvø blev delt i to efter Anden Verdenskrig.

Staterne Nord- og Sydkorea blev proklameret i 1948.

I 1950 udbrød der krig mellem de to nyetablerede stater.

Mindst 2,5 millioner mennesker mistede livet, inden der i 1953 blev indgået våbenhvile.

Våbenhvilen medførte aldrig en reel fredsaftale, og dermed er de to lande formelt set stadig i krig.

Sponsoreret indhold