Nyheder12. juli 2014

Nordkorea om komedie: - Det er terrorisme og en krigshandling

Klager til FN
 Den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, bliver nok svær at lokke i biografen
Den nordkoreanske diktator, Kim Jong-un, bliver nok svær at lokke i biografen
 Foto: AOPHvordan en komediefilm om Nordkoreas leder kan være en "hensynsløs terrorhandling" kan for os i den vestlige verden være svært at forstå.

LÆS OGSÅ: Diktaturstat langer ud efter fjollet komedie
Men det mener nordkoreanerne åbenbart, at Seth Rogens nye film "The Interview" er. Filmen handler om en fiktiv likvidering af den nordkoreanske leder, og det synes koreanerne tydeligvis ikke er sjovt. I hvert fald har en nordkoreansk ambassadør, Ja Song Nam, ifølge WENN.com skrevet et vredt brev til FN's generalsekretær Ban Ki-Moon.

- At tillade produktionen og distributionen af en film om likvideringen af den nordkoreanske leder kan kun ses som terrorisme og en krigshandling. USA bør tage det fulde ansvar for at forbyde filmen, skriver han således i brevet.

Filmens producer og hovedperson, Seth Rogen, tager ikke nordkoreanernes kritik særlig tungt. I hvert fald joker han overskudsagtigt med situationen på sin Twitter-profil.

- Folk plejer ikke at ville slå mig ihjel for mine film, før de har betalt 60 kroner for dem, skriver han.

Hvis ikke nordkoreanerne får held med at få filmen gjort ulovlig, har "The Interview" premiere i Danmark den 16. oktober.

Sponsoreret indhold