Nyheder22. januar 2009

Noomi Rapace: Hun er Lisbeth Salander

Stieg Larssons Mænd der hader kvinder er filmatiseret med den smukke, svenske skuespiller i hovedrollen som den biseksuelle it-nørd
Noomi Rapace skal spille den fandenivoldske, intelligente og anarkistiske Lisbeth Salander
Noomi Rapace skal spille den fandenivoldske, intelligente og anarkistiske Lisbeth Salander
 Foto: All Over

Så er det ikke længere en velbevaret hemmelighed, hvordan den svenske succesforfatter Stiegs Larssons heltinde Lisbeth Salander ser ud i virkeligheden - eller i hvert fald i danske Niels Arden Oplevs filmatisering af bestselleren "Mænd der hader kvinder".

Rollen som Salander spilles af den i Danmark ukendte Noomi Rapace.

I hjemlandet Sverige har knap 30-årige Rapace dog været kendt i årevis fra teatret - tidligere under navnet Noomi Norén. Om arbejdet med rollen som den hårdtslående og biseksuelle Salander siger hun til Ekstra Bladet:

- Lisbeth er en ung kvinde, som har fået rigtig mange tæsk i sin opvækst. Hun har forsøgt at skabe sin egen verden og sit eget regelsæt, eftersom det allerede eksisterende ikke har været til nogen hjælp for hende.

"Mænd der hader kvinder" får biografpremiere den 27. februar, og filmatiseringen af Stieg Larsson to øvrige bøger om Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist, der spilles af Michael Nyqvist, som er kendt for "Arn Tempelridderen", er i fuld gang.

Sponsoreret indhold