Nyheder14. december 2021

Noget af en øjenåbner! Øjendråber, som er "flydende læsebriller", godkendt til salg

FDA, Fødevare- og Lægemiddelforvaltningen i USA, har godkendt øjendråber, der kan gavne dem, der er afhængige af deres læsebriller
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/draaber.jpeg
 Foto: Allergan

Hvis du er en af dem, der er træt af at være afhængig af læsebriller, så skal du læse med her (evt. med læsebriller på).

Tilbage i oktober godkendte FDA, som er Fødevare- og Lægemiddelforvaltningen i USA, nogle øjendråber, som kaldes "flydende læsebrille".

Øjendråberne, der bærer navnet Vuity, kan nu købes i USA, og de kaldes af testpersoner for "livsændrende", skriver CBS News.

Dråberne virker efter 15 minutter, og effekten på synet varer mellem seks og ti timer. De virker ved, at dråberne hjælper øjet naturligt med at reducere pupillens størrelse.

54-årige Toni Wright fortæller til CBS News, at hun altid brugte briller, når hun sad foran computeren, men det er nu forbi, efter hun begyndte at teste øjendråberne.

- Jeg var i fornægtelse, fordi det var en tegn på, at jeg blev ældre, at jeg havde brug for briller, fortæller hun om sin aldersbetingede langsynethed.

Prisen for øjendråberne er knap 530 kroner for 30 dage. Indrapporterede bivirkninger er blandt andet hovedpine og røde øjne.

Sponsoreret indhold