Nyheder 5. september 2007

NØRREBRO

Så ligner Nørrebro igen, igen en krigszone. I søndags vågnede den hårdt plagede bydel atter en gang op til smadrede biler, plyndrede butikker samt ikke mindst den utryghed, som voldsforbryderne og hærværksmændene altid får skabt.

I egen optik er bøllerne som bekendt ikke kriminelle, men derimod aktivister i en retfærdig kamp mod systemet. Det er og bliver det rene sludder. En omgang forkælet udenoms-sniksnak. I øvrigt er det præcis den samme argumentation, som terrorister over hele verden bruger til at forsvare deres djævelskab med.

Hvad har en Irma-forretning at gøre med et ungdomshus - hvorfor skal den lige plyndres og smadres? Hvorfor skal almindelige fredelige beboere holdes som gidsler i en kamp, de ikke har lod og del i?

Det hænger selvfølgelig overhovedet ikke sammen. Og sandheden er, at voldsmændene på Nørrebro ikke har mere ret til deres kriminellle aktiviteter end enhver anden forbryder.

Heldigvis er det ved at gå op for de fleste. Men deprimerende nok er der stadig politikere og såkaldte "konfliktforskere", som har "forståelse" for bøllerne. Godt nok tager de alle behørigt afstand fra volden. Men det er vist mest for et syns skyld. For omvendt lader de alligevel skinne igennem, at de virkelig ansvarlige ikke er de unge - men politikerne. Med andre ord: Det er Ritt Bjerregaards skyld, at der kastes med sten og plyndres. Ligesom det jo som bekendt var George Bush, som var skyld i den 11. september.

Den syge logik er den samme. Og den er så frastødende.

Nu er det op til politikerne at stå fast. Selvfølgelig skal de unge ikke have et hus oven på alt dette. Selvfølgelig skal man ikke gå i dialog med kriminelle. I modsat fald bliver det virkelig uhyggeligt: For så er det bevist, at i Danmark betaler terrorisme sig.

Sponsoreret indhold