Nyheder6. maj 2015

Nørdet Felix Smith jubler: Spiser middag i opfinders hjem

Selvom mange nok ikke har hørt om opfinderen Gottlieb Daimler, var TV-værten ellevild over at spise middag i hans barndomshjem
Af af
Felix Smith var vild over at få lov til at spise middag i opfinderens barndomshjem
Felix Smith var vild over at få lov til at spise middag i opfinderens barndomshjem
 Foto: Claus Poulsen



Det er nok hos de færreste danskere, at navnet Gottlieb Daimler ringer en klokke.

Men den tyske ingeniør, der døde i 1900, er opfinderen af verdens første benzinmotor, og derfor var han også en af hjernerne bag de første personbiler, der nogensinde blev produceret.

LÆS OGSÅ: Felix Smith: Sex på dronningens sofa

Og netop derfor er han et af tv-værten Felix Smiths helt store idoler. Så det var en stor oplevelse for den langhårede dansker, da han fik lov til at spise middag i tyskerens barndomshjem.

- En af de største begivenheder i mit liv! Middag i Gotlieb Daimlers barndomshjem. Jeg forventer ikke, at I forstår betydningen, men det var manden, der opfandt forbrændingsmotoren. Kæmpe optur! skriver 38-årige Smith om middagen i barndomshjemmet tæt på den tyske by Stuttgart.

LÆS OGSÅ: Seer "bestikker" Felix Smith

Sammen med Carl Friedrich Benz, som han dog aldrig lærte at kende, står Daimler noteret som en af opfinderne af personbilen.

LÆS OGSÅ: Felix Smith græd over bil

Begge tyskeres navne indgår således i navnet på bilfabrikken Daimler Benz AG, mens opfinderens navn dog blev strøget ved lanceringen af det mere kendte bilmærke Mercedes-Benz.

Se Felix Smiths begejstrede billede fra Daimlers barndomshjem her.

Sponsoreret indhold