Nyheder27. oktober 2013

Nikoline Werdelin: På date med døden

Tegneren Nikoline Werdelin ser tilbage på en barsk periode.
Af af
Nikoline Werdelin tilbragte sommeren med at drikke kaffe med døden. Det har hjulpet hende til at finde brugsanvisningen på, hvordan hun skal leve sit liv
Nikoline Werdelin tilbragte sommeren med at drikke kaffe med døden. Det har hjulpet hende til at finde brugsanvisningen på, hvordan hun skal leve sit liv
 Foto: Bjørn JakobsenSædvanligvis forbinder vi tegneren Nikoline Werdelin med de sjove striber "Nina fra Rosengade" i SØNDAG og Homo Metropolis.
Fire måneder nåede hun imidlertid at tænke på alt andet end muntre tegneserier. I stedet brugte hun tiden til at se døden i øjnene, mens hun gennemgik to undersøgelsesforløb for en meget alvorlig diagnose.

Nikoline Werdelin: Tunghør

Nok til at skabe panik i de fleste menneskers liv. Nikoline Werdelin valgte imidlertid at følge en god venindes råd, skriver SØNDAG i et stort interview.

Vild med Dans-dommer Anne Laxholm fortæller, hvordan hun har kræft helt tæt ind på livet. Læs det på søndag.dk

Veninden som tidligere havde været i samme situation fortalte, at hun havde taklet situationen ved at drikke kaffe med døden.

Også Ibi Støving har set døden i øjnene. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun har været død i to minutter og døden nær to gange.

- Det prøvede jeg så selv. Det var den måde, jeg forberedte mig på den besked, lægen måske ville have til mig, fortæller Nikoline Werdelin.

Kato døden var en lettelse

Datene med døden resulterede i, at Nikoline Werdelin pludselig var helt klar på at være mere i nuet.

-Der var selvfølgelig mange "er dette min sidste sommer" øjeblikke. For som jeg sagde til døden under vores kaffesnakke: Nu synes jeg endelig, at jeg har fået fat i den lange ende og fundet brugsanvisningen på, hvordan jeg kan være i verden, fortæller hun til SØNDAG.
Heldigvis var der tale om falsk alarm.

-Jeg nåede at erkende, at jeg ikke har noget som helst til gode. Alligevel ville det da være ærgerligt at blive taget ud af spillet, nu hvor jeg endelig har fået lidt forstand på, hvordan jeg er skruet sammen, og hvordan jeg kan være i verden, siger Nikoline Werdelin.

Sponsoreret indhold