Nikolaj Lie Kaas: Bedre end Obama

Nikolaj Lie Kaas har ifølge en kendt forfatter bedre forudsætninger end andre for at få succes, fordi hans forældre begik selvmord, da han var barn.

Nikolaj Lie Kaas har ifølge en kendt forfatter bedre forudsætninger end andre for at få succes, fordi hans forældre begik selvmord, da han var barn.

Foto: ALL OVER
Nikolaj Lie Kaas vil ikke være amerikansk præsident foreløbig.

Det afslørede han i talkshowet "Skavlan", som i weekenden blev sendt på DR2.

Men ifølge den engelsk-canadiske bestsellerforfatter Malcolm Gladwell, som har solgt millioner af bøger om populær-videnskab, så er Nikolaj Lie Kaas betydeligt mere kvalificeret til posten end mange af de politikere, som hidtil har haft Det Hvide Hus som adresse.

Hvis man lige ser bort fra, at 40-årige Nikolaj Lie Kaas ikke er født som amerikansk statsborger, og derfor aldrig kan blive USA's præsident, så bygger Malcolm Gladwell sin teori på, at Nikolaj Lie Kaas i sin barndom mødte betydelig mere modgang end kammeraterne.

Nikolaj Lie Kaas: Jeg har lavet en masse lort

Nikolaj Lie Kaas' far, skuespilleren Preben Kaas, begik nemlig selvmord, da Nikolaj var otte år.

Og da Nikolaj Lie Kaas var 15, mistede han sin mor, forfatteren og modellen Anne Mari Lie, som ligeledes tog sit eget liv.

Malcolm Gladwell, der sammen med David Hasselhoff og Nikolaj Lie Kaas var blandt gæsterne i talkshowet "Skavlan", har i sin seneste bog "David og Goliath" et helt kapitel om konsekvenserne ved, at børn i en tidlig alder mister deres mor eller far - eller begge forældre.

Nikolaj Lie Kaas forvandlet


- Hvis man ser på samtlige britiske premierministre og amerikanske præsidenter, så er andelen af dem, som har mistet end eller beggeforældre, inden de fyldte 16, betydeligt højere end i resten af befolkningen. At børn oplever så smertefulde tab gør dem mere indsigtsfulde og styrker dem så meget, at de ikke kunne opnå samme erfaring på anden vis. Jeg tænkte på det, da jeg hørte din historie, siger Malcolm Gladwell i talkshowet "Skavlan" til Nikolaj Lie Kaas.

Nikolaj Lie Kaas: Køber hash

- Du gennemgik noget ufattelig vanskeligt, og du vil sikkert sige, at det forvandlede dig, fortsætter Gladwell, henvendt til Lie Kaas.

- Helt sikkert, bekræfter den danske filmstjerne, - det har så meget at gøre med mit drive.

- Så planlægger du at blive amerikansk præsident? spørger talkshowværten Fredrik Skavlan.

- Ikke lige nu, smiler Nikolaj Lie Kaas.

- Du er helt sikkert mere kvalificeret end de fleste af dem, bryder Malcolm Gladwell ind.

Læs om Nikolaj Lie Kaas' syn på sine forældres selvmord i denne uges SE og HØR.

Nikolaj Lie Kaas: På toilettet med en anden mand

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close