Nyheder16. maj 2016

Nikolaj Coster-Waldau hyldet i Danmark: Jeg er taknemmelig

Hollywood trækker mere end nogensinde i den populære dansker efter succesen med ”Game of Thrones”, men hans base vil altid være fædrelandet

Nikolaj Coster-Waldau

Vold, barbariske mord og bare bryster burde være en nogenlunde sikker opskrift på succes. Men end ikke danske Nikolaj Coster-Waldau, som har været med lige fra starten i ”Game of Thrones”, kan helt forklare, hvorfor kampen mellem syv kongedømmer er blevet den mest piratdownloadede serie i verden.

– Jeg er bare taknemmelig for, at folk kan lide os her i Danmark og følger med i serien. Det går jo rigtig godt over hele verden. Jeg har aldrig lavet noget, der varer så lang tid, og det giver jo en masse venner og et sammenhold, fortæller den danske verdensstjerne til SE og HØR i forbindelse med udstilingen Hall of Faces i København, som bygger videre på seriens univers.

Millioner på kontoen Venner og sammenhold er dog ikke det eneste, den berømte dansker har fået ud af sin medvirken i den succesfulde serie. Coster-Waldaus karakter Jamie Lannister har overlevet helt frem til sæson seks, der kører for tiden, og det har også fået bankbogen til at boome.

Ifølge amerikanske celebritynetworth står der ikke mindre end 40 millioner danske kroner og hygger sig på den 45-åriges konto. Det tal kommer dog utvivlsomt til at vokse eksponentielt i de kommede år, når danskerens gode navn vil indbringe ham store roller på den anden side af Atlanten. – Jeg rejser rigtig meget, og jeg har specielt på det sidste fået mange ”airmiles”. Hvis jeg skal tilbage og lave mere ”Game of Thrones”, så håber jeg, at jeg lige kan nå en eller to amerikanske film, hvor jeg har hovedrollen, inden da, fortæller stjernen, som også bliver genkendt på gaden i det store land.
Ikke bare for film og serier, men også for at deltage i amerikanske talkshows hos blandt andre Jimmy Fallon og Conan O’ Brian og for nylig som sjovt indslag hos ”The Daily Show”, hvor han blandt andet kommenterede det amerikanske valg. Den store succes i udlandet betyder dog ikke, at skuespilleren er på vej til at bosætte sig i USA sammen med sin kone Nukâka Coster-Waldau og døtrene Philippa og Safina. – Jeg bor i Lyngby og fyrer den fint nok af derfra. Så jeg øver mig bare på engelsk. Jeg har en dialektlærer, når vi filmer, for at få de sidste procent på plads. Vi har ingen planer om at flytte til USA lige nu. Vi har det godt her, fortæller Nikolaj Coster-Waldau, som da også lige har indspillet den danske film ”Tre ting” sammen med sin ”Game of Thrones”-kollega Birgitte Hjort Sørensen. Filmen kommer i biografen til oktober.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_72.png

Sponsoreret indhold