Nyheder3. august 2016

Nikita Klæstrup: - Når jeg skar i mig selv, kunne jeg få afløb for mine følelser

I syv år skar den unge pige jævnligt i sig selv
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-13222.jpg
 Foto: All Over

Nikita Klæstrup var 12 år gammel, da hun første gang hentede en kniv i køkkenet og skar i sig selv, det fortæller hun i et stort interview med Information i dag.

- Når jeg skar i mig selv, kunne jeg få afløb for mine følelser. For hver gang skulle der mere blod til, for hvis ikke der var blod, hjalp det ikke, fortæller Nikita til avisen.

Den selvskadende adfærd fortsatte de næste syv år derefter.

At skære i sig selv var kulminationen på, at Nikita havde det psykisk dårligt. Hendes far var udsendt som soldat, og moren var alvorligt syg.

- Jeg var ked af det, men følte en skyld over at have det dårligt, fordi der skete så meget i min familie. Så der var den her manifestation af noget psykisk, som jeg kunne få hen i noget fysisk ved at skære i mig selv, fordi det bare er nemmere at forholde sig til, fortæller Nikita til Information.

I løbet af de syv år, hvor Nikita skar i sig selv, blev det mere og mere normalt for hende. Hun havde sågar et barberblad med i pungen.

De sidste ar Nikita lavede på sig selv, lavede hun for tre år siden. Den gang låste hun sig ude på et toilet på en café, hvor hun skar i sig selv. Hun kom dog til at skære dybere, end hun lige havde planlagt.

- Det var lidt ligesom, når man som barn leger for vildt med en, der begynder at græde, og så tænker man, at nu er legen ikke sjov længere, fortæller Nikita, der ringede til en ven for at få hjælp.

- Der gik det op for mig, at hvis jeg ville, kunne jeg lige så godt slutte det hele nu, men det ville jeg ikke. Jeg havde balanceret på grænsen, men nu var jeg lige ved at falde ud over, fortæller Nikita til Information.

I dag er Nikita Klæstrup 22 år, og hun læser retorik på Københavns Universitet. Hun har ikke skåret i sig selv siden den dag på caféen for tre år siden.

Interviewet, som hun har givet til Information, er en del af en større artikelserie om unge, der har ondt i livet.

Du kan se flere billeder af Nikita i galleriet herunder

Nikita Klæstrup 2016

Sponsoreret indhold