Nyheder29. april 2014

Nicolas Winding Refn valgt til storslået jury

Skal uddele fornemme filmpriser
Det er ikke første gang, Nicolas Winding Refn skal til Cannes. Han vandt nemlig prisen som bedste instruktør i 2011
Det er ikke første gang, Nicolas Winding Refn skal til Cannes. Han vandt nemlig prisen som bedste instruktør i 2011
 foto: All Over

Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refn er blevet udpeget til at være en del af juryen til den berømte Cannes Filmfestival.

Han skal dermed være et af de ni inviterede jurymedlemmer i hovedkonkurrencenr, der har til opgave at udvælge vinderen af titlen som bedste film - også kaldet Den Gyldne Palme eller Palme d'Or - samt en række andre priser blandt de nominerede film.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen: Trekant med Gosling og Winding Refn

Winidng Refn vandt prisen for bedste instruktør tilbage i 2011 for filmen 'Drive', men i 2013 måtte han se sig slået i hovedkategorien med sin film 'Only God Forgives'.

LÆS OGSÅ: Refn flytter til Thailand

https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/121dd00ac6c8476faa8d3d003b8189a2.jpg


Også Willem Dafoe skal være en del af juryen. Han har blandt andet været skuespiller i Lars von Triers film Antichrist (foto: All Over)

Og det bliver i meget fornemt selskab, at Winidng Refn skal uddele priser. Blandt de ni jurymedlemmer befinder sig også den kendte og populære amerikanske skuespiller Willem Dafoe, der har medvirket i store film som Spiderman, American Psycho og Mississippi Burning.

LÆS OGSÅ: Lars von Trier forvist fra Cannes

Ligeledes skal Winding Refn sidde i juryen sammen med instruktøren Sofia Coppola, der blandt andet har vundet en Oscar for filmen Lost in Translation. Derudover er hun også kendt for at være datter af Francis Ford Coppola, der har instrueret Godfather-triologien og Apocalypse Now.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsen sejrer i Cannes

Nicolas Winding Refn, der også er kendt for at have instrueret Pusher-triologien, skal uddele priser til Cannes Filmfestival, der strækker sig fra den 14. til den 25. maj, hvor Den Gyldne Palme og hovedkonkurrencens andre priser uddeles lørdag den 24. maj.

Sponsoreret indhold