Nyheder15. november 2022

Ni ud af ti danske hoteller dumper test af elinstallationer

Kun 33 af 344 danske overnatningssteder slap igennem kontrol af deres el
Ni ud af ti danske overnatningssteder har problemer med elinstallationerne, og det er specielt stikkontakter og eltavler, der ikke er styr på. nbsp;
Ni ud af ti danske overnatningssteder har problemer med elinstallationerne, og det er specielt stikkontakter og eltavler, der ikke er styr på.
 Foto: Bonnerup Claus/Ritzau Scanpix

Blot hvert tiende overnatningssted i Danmark er sluppet igennem Sikkerhedsstyrelsens tilsyn med elinstallationer siden begyndelsen af sidste år.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

I alt blev der ført tilsyn med 344 hoteller og andre overnatningssteder. Hos kun 33 steder var konklusionen, at alt var i orden.

Ifølge Evy Boe Madsen, vicekontorchef hos styrelsen, kan det udgøre en fare for de mange gæster, der færdes på et overnatningssted.

– Derfor er det afgørende, at elinstallationerne er sikre, så der ikke er en unødig risiko for at få stød, eller for at en kortslutning kan starte en brand, siger hun i meddelelsen.

– Hvis man er tvivl om, at alt er i orden, er det en god idé at kontakte en autoriseret elinstallatør og få installationen gennemgået.

Sikkerhedsstyrelsen har blandt andet fundet løstsiddende stikkontakter og revnede eltavler.

Hos mange af stederne var eltavlerne heller ikke afdækket tilstrækkeligt, og det har altså udgjort en fare for at få stød.

– Man kan let selv konstatere, at eltavlen er lukket korrekt og ikke har revner eller skader.

– Eltavlen skal være let at komme til, hvis der eksempelvis springer en sikring, og man må ikke bruge pladsen foran eltavlen til opbevaring af møbler eller andet udstyr, der måske kan beskadige tavlen, siger Evy Boe Madsen.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer generelt overnatningssteder til at sørge for at vedligeholde elinstallationerne løbende.

Problemerne og mange af de fejl, som styrelsen finder, hænger nemlig sammen med, at der først fokuseres på dem, når de ikke længere fungerer.

– Med løbende vedligeholdelse, der udføres af en autoriseret elinstallatør, kan man forebygge, at strømmen pludselig svigter, eller at der sker kortslutninger eller andre skader, lyder det fra vicekontorchefen.

Sponsoreret indhold