Nyheder13. april 2023

New York City udpeger en rotte-zar

Det er første gang, der udnævnes en rotte-zar i den amerikanske storby
Kathleen Corradi kommer til at stå i spidsen for en indsats med at bekæmpe rotter i New York City som byens nye "rotte-zar". 
Kathleen Corradi kommer til at stå i spidsen for en indsats med at bekæmpe rotter i New York City som byens nye "rotte-zar".
 Foto: Bobby Caina Calvan/AP/Ritzau Scanpix

New York City har for første gang nogensinde udpeget en såkaldt rotte-zar.

Det er Kathleen Corradi, der er blevet udpeget, og hun får til opgave at bekæmpe rotter i millionbyen.

Udpegelsen kommer omkring fire måneder efter, at byen lavede et morsomt jobopslag, hvor de søgte efter "i nogen grad blodtørstige" kandidater til jobbet.

Det er ikke unormalt at se rotter i New York City. De kan ofte ses på Subway-perroner og på gaden, hvor de går i skraldeposer.

Der har været en myte i byen om, at der er lige så mange rotter, som der er mennesker. Den myte er dog blevet afkræftet af en lokal statistiker.

En særlig rotte fra New York City blev verdenskendt på internettet, da den i 2015 blev filmet, mens den gik ned ad trapperne på en Subway-station med et helt stykke pizza i munden.

- Det kan godt være, at New York er berømt for pizzarotten, men rotter og de forhold, der hjælper dem med at trives, vil ikke længere blive tolereret. Ikke flere beskidte kantsten eller uadministrerede steder, siger byens nye rotte-zar i en udtalelse.

Corradi er tidligere lærer og ekspert i affaldshåndtering. Hendes årsløn kommer til at være på 155.000 dollar, hvilket svarer til lidt mere end en million kroner, ifølge avisen The New York Times.

Hendes officielle titel kommer til at være chef for gnaverreducering, siger byens borgmester, Eric Adams, i en udtalelse.

New York City har brugt millioner af kroner på at forsøge at holde byens rottebestand nede over årene. Det er blandt andet blevet gjort med prævention til gnavere og skadedyrssikre affaldsspande.

Ved en præsentation i 2019 viste borgmesteren eksempelvis en maskine, der drukner rotter i en alkoholisk væske.

Byen har også et "rotteakademi", hvor lokale beboere kan lære, hvordan man forebygger rotter.

Sponsoreret indhold