Nyheder24. februar 2023

Netflix skærer i prisen - men ikke i Danmark

Abonnementer på streamingtjenesten bliver billigere i en lang række lande, men herhjemme er vi altså forbigået indtil videre
Netflix skruer på prisen 
Netflix skruer på prisen
 Foto: Ritzau Scanpix

Der er blevet kappet en luns af prisen i mere end 30 lande, hvor streamingfans der nyder at binge udvalget på Netflix, nu skal betale mindre hver måned.

Det skriver BBC.

Nedjusteringen af prisen sker, fordi man ønsker at tiltrække flere abonnenter – og ændringerne er ifølge mediet rullet ud i Asien, Europa, Latinamerika, Subsaharisk Afrika og Mellemøsten.

- Abonnenter har aldrig haft så mange valgmuligheder før, når det kommer til underholdning, siger en talsperson fra Netflix, og af den grund har man altså set sig nødsaget til at skrue prisen ned i de lande, hvor leveomkostningerne for mange husstande er steget.

Det fremgår ikke af BBC’s artikel, hvilke europæiske lande, der er tale om, men ifølge analysebureauet Ampere Analysis er der tale om Kroatien, Montenegro, Rumænien og Slovenien. Netflix-forbrugere kan i disse lande fremover se frem til billigere abonnementer.

I Danmark er prisen så vidt vides endda uændret.

Prisfaldet er ikke det eneste, som Netflix har taget i brug i forsøget på at forblive blandt de største på markedet – i takt med at konkurrencen blandt de øvrige streamingtjenester skærpes.

I sommer bekendtgjorde de, at det fremover vil være slut med at dele passwords – og dermed Netflix-konti – med venner eller familie.

Netflix opererer i 190 lande, og har de seneste år haft skarp konkurrence fra stadig mere populære HBO, Disney+ og Amazon.

Sponsoreret indhold