Nyheder19. december 2013

Nephew afslører: Sang sendte Kvamm i gulvet

Simon fortæller...
https://imgix.seoghoer.dk/media/3bf2ce8738d44480a79d88772254bb26.jpg
 Foto: Michael MedgyesiBandet Nephew har gang på gang indtaget de danske hitlister. Men spørger man gruppens forsanger Simon Kvamm og guitarist Kristian Riis, så er der to af bandets sange, der betyder ekstra meget for dem.

Og de to sange er på forunderlig vis forbundet med hinanden.
- Det ene nummer er det, der hedder "Hurra", som man kan finde på Danmark Denmark-pladen, der udkom i 2009, fortæller Kristian Riis.
- Nummeret er et stille og et mere indadvendt nummer, som jeg synes har noget i sig både tekstmæssigt og musikalsk. Det kan noget, siger han.
- Jeg kan huske, at vi indspillede det oppe i Randers, og det er det nummer, hvor jeg har oplevet, at Simon har givet sig mest. Jeg har aldrig hørt ham give sig så meget i en sangproces, fortæller Kristian Riis.

Godt vi skulle vente på gennembruddet

Nummeret sendte bogstaveligt talt Simon Kvamm i gulvet.
- Sangen handler om ikke at kunne blive rørt af noget. At være slukket og uforbundet. Det er den eneste gang, jeg har oplevet decideret at bryde sammen i vokalboksen, fortæller Simon Kvamm.

- Det var ret mærkeligt, for jeg stod i en lydtæt boks og sang, og de andre kunne ikke se mig og jeg kunne ikke se dem. Jeg kan huske, at jeg efter en optagelse bare lod mig falde ned på gulvet på helt ynkelig narkoman-vis. Så lå jeg bare der og snøftede, fortæller han.
- Fedt take, super super fedt, lød det i højttalerne fra de andre.

- Kommer du lige ud og hører det? Hallo? Kommer du lige ud? Men der var slet ingen kontakt, siger sangeren og forklarer, hvad der skete:
- Alle sange har jo en eller anden rod i virkeligheden, og den sang handler om at være slukket. Det er en følelse, jeg selv har bøvlet med, det her med at føle sig slukket, at føle, at man ikke kan føle noget, fortæller Simon Kvamm.

- Jeg er normalt ikke sådan en, der tror, at man nødvendigvis skal føle, det, der bliver sunget, jeg tror godt, at man kan synge en sang på en følsom og fed måde alligevel. Men i det her øjeblik skete det altså for mig, siger han om oplevelsen.
På det seneste album kan man finde en sang, der er et direkte modsvar til den følelse.

- Som den sang, der har betydet meget for mig, vil jeg nævne sangen "Hjertestarter", og det er meget sjovt, for verset i "Hjertestarter" udtrykker faktisk det, der bliver sunget i "Hurra".

- Den handler nemlig omvendt om at kunne føle noget. At blive blæst igennem ved Vesterhavet er et symbol på kræfter, der kan vække en. Og den fornemmelse af den sang, og den måde, den har været vækkende og tændende på, den synes jeg har været stor, siger Simon Kvamm.


Nephew leder efter lokale heltinder

Sponsoreret indhold