Nyheder11. april 2024

Nato investerer millioner i dansk software

Med en ny aftale på 212 millioner kroner er danske Systematic udvalgt til at levere avanceret software til Nato, der skal holde bedre øje med fjenden på slagmarken

Den danske softwarevirksomhed Systematic har vundet et internationalt udbud og skal de næste 12 år levere en softwareløsning til forsvarsalliancen Nato.

Det fortæller Systematics direktør, Nikolaj Bramsen, til DR.

- Nato-alliancen er jo kernen, som vi beror vores sikkerhed på i hele Vesten.

- Når de som hovedkvarter vælger, at den sikkerhed, de gerne vil skabe med Nato, skal baseres på vores software, så er det jo det, vi har arbejdet for i 39 år, siger Nikolaj Bramsen til DR.

Kontrakten er på 212 millioner kroner over de 12 år.

Den danske softwareløsning hedder SitAware og skal benyttes, når Nato er på missioner. Den skaber et overblik over både egne enheder og fjendens position og bevægelser.

Systematics SitAware benyttes allerede i dag af omkring 50 lande heriblandt i Danmark og 17 andre Nato-lande, skriver DR.

Ifølge kaptajn i hæren Morten Kirkegaard svarer SitAware til at "gå fra at sende breve til at kunne sende mail".

Han fortæller til DR, at systemet gør det langt hurtigere at tage beslutninger på slagmarken.

Systematic blev etableret i 1985 og leverer it-løsninger til over 50 lande inden for eksempelvis forsvar, sundhed og digitalisering. Virksomheden har over 1000 ansatte.

I regnskabsåret 2022/2023 omsatte Systematic for omkring 1,4 milliarder kroner. Det gav et overskud på 204 millioner kroner efter skat.

Sponsoreret indhold