Nyheder21. august 2013

Natascha Lineas datter tvangsfjernet

Den nybagte unge mor er knust efter hendes kun 4 dage gamle datter er blevet fjernet
Natascha Lineas datter Lia er efter fire dage endt hos en plejefamilie
Natascha Lineas datter Lia er efter fire dage endt hos en plejefamilie
 Foto: Dan Mariegaard


Det nye par i den populære reality-serie "De Unge Mødre" Bent og Natascha Linea har fået tvangsfjernet deres datter Lia.

Tvangsfjernelsen havde hængt som en sort sky over hovedet på det unge par i et stykke tid. Tirsdag, kort efter klokken 17 slog den grumme virkelighed så til, Lia skulle tvangsfjernes.

Natascha Linea og Bent fik kun fire dage med deres nyfødte datter, før hun blev sendt i familiepleje. Det var Bent og Natascha Linea selv, der kørte datteren til sin nye familie.



Læs hvorfor kommunen har vurderet at den lille pige allerede skulle fjernes kort efter fødslen på udeoghjemme.dk


Fra kommunens side blev det vurderet, at Natascha Linea og Bent ikke havde de nødvendige evner til at passe ordentlig på et barn og til at stimulere og støtte hende korrekt. Men den udtalelse forstår Natascha Linea ikke.

- De siger, at vi ikke har evnen til at støtte og stimulere vores barn, at vores forældreevne er nedsat, så vi ikke kan få følelser for Lia. Men det har vi jo allerede nu, siger Natascha Linea til Ude og Hjemme.

Natascha Lineas far Ole Kaup, som har været en stor støtte for parret gennem hele forløbet, forstår heller ikke, hvordan det kunne komme så vidt som til en tvangsfjernelse.

- Vi forstår det jo ikke. Det gør vores advokat og den private socialrådgiver, vi har, heller ikke. Ingen udtalelser går imod Natascha og Bent, heller ikke den fra sygehuset. Den er så fin, så fin. Der er kun positive udtalelser. Undtagen i kommunens egen rapport, siger han til Ude og Hjemme.


Natascha Nikitas søn Remi havnede også i en pleje familie og den unge mor har nu næsten opgivet at få ham hjem igen. Læs hvorfor på udeoghjemme.dk

Ifølge rapporten lægges der vægt på Natascha Lineas IQ på 80, og Lias størrelse i Natascha Lineas mave, som var 18 procent for lille i forhold til gennemsnittet.

Ifølge Ole Kaup er dommen blevet anket, og den lille familie vil kæmpe for at få datteren tilbage.





Sponsoreret indhold