NASERS FAMILIEFOND FINDES IKKE

Naser Khader, er en af de mest efterspurgte og dyrest betalte foredragsholdere i Danmark.


Politikere optræder normalt gratis, men da Naser Khader også giver foredrag som privatperson om islam og integration, har han modtaget mange tusinde kroner for sin foredragsvirksomhed.


I over halvandet år har han flere gange gentaget, at han har oprettet en fond i sin fars navn, hvor de dyre honorarer fra foredragene går til at hjælpe palæstinesiske børn med at få en uddannelse. Nyhedavisen kan dog dokumentere, at fonden ikke eksisterer.


Ifølge Naser Khader skyldes det, at pengene venter på en lukket konto, indtil der er de 250.000 kroner, som er nødvendige for at oprette fonden formelt.

»Jeg kan ikke registrere fonden, før jeg har nået det beløb. Nu koster det mig faktisk penge at sætte pengene ind på den lukkede konto, for jeg betaler almindelig indkomstskat af pengene,« siger Naser Khader.

Dermed er pengene endnu ikke gået til at forbedre uddannelsesforholdene for palæstinensiske børn.

Naser Khader, hvorfor har du gang på gang sagt, at du har allerede har oprettet fonden, når det ikke passer?

»Det er ordkløveri. Pengene står på kontoen, så fonden kan blive registreret. Det er jo en lukket konto, som hedder 'Legat til minde om Ahmed abu Khader',« siger Naser Khader.

Onkel modtog penge

Kontoen er dog ikke helt lukket. Naser Khaders onkel har som den eneste modtaget penge fra den lukkede konto, nemlig 1.000 dollar, da onklen mistede sit arbejde som maler på grund af intifadaen.

Hvorfor overførte du ikke pengene til din onkel fra din private konto?

»Hvorfor skulle jeg det? Jeg hjælper også min familie fra min egen konto. Formålet er at hjælpe min fars landsby, og halvdelen af landsbyen er faktisk familiemedlemmer. På lang sigt vil jeg også oprette et sundhedscenter.«

Hvorfor har du så ikke også overført penge til børnene?

»Det rager faktisk ikke dig. Jeg har betalt skat af de penge. De står på en lukket konto, som går til folk i nød. Så er den ikke længere.«

Naser Khader har gentaget i flere forbindelser, at mindefonden allerede er oprettet.

»Dele af overskuddet fra min foredragsvirksomhed går til min fars mindefond, som jeg har oprettet til fordel for hans landsby i Palæstina,« sagde Khader til Fredericia Dagblad. Det skete efter heftig kritik af Naser Khader for at opkræve 16.000 kroner for et foredrag i Vejle kommune den 31. januar i år.

Selv om Naser Khader har talt om fondens eksistens siden marts 2006, blev hans advokat Hans Christoffersen først bedt om at skrive fondens vedtægter i august-september 2007.

Også da Naser Khader modtog Livsprisen på 15.000 kroner i marts 2006, sagde han, at pengene ville gå til fonden, selv om den ikke eksisterede.

»De 15.000 kroner går til min fars mindelegat, som går til hjælp til palæstinensiske børn,« sagde han ved overrækkelsen.

Fonden blev nævnt igen, da Khader modtog Jyllands-Postens Ytringsfrihedspris 2. oktober 2006.

»Pengene lader Naser Khader indgå i sin fars mindefond for bedre uddannelsesforhold på Vestbredden,« skrev Naser Khaders forening 'Demokratiske Muslimer' på sin hjemmeside, da Khader fik prisen.

Også da Naser Khader krævede honorar for at deltage i et grundlovsmøde i Borum ved Århus understregede han, at pengene ville gå til fonden. Det skete efter heftig kritik af, hvorvidt pengene gik til hans egen privatøkonomi.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close