Naser Khader: Nu bliver han konservativ

Som en god levebrødspolitiker har Naser Khader et standpunkt, indtil han tager et nyt

Som en god levebrødspolitiker har Naser Khader et standpunkt, indtil han tager et nyt

Foto: All OVer

Naser Khader bliver nu medlem af den konservative folketingsgruppe.

Det har både Ekstra Bladet og B.T. i dag travlt med at afsløre. Og det bliver offentliggjort i dag eller i alle tilfælde en af de nærmeste dage, skriver de.

Dermed er der åbnet for tredje akt af det politiske teaterstykke, der både kan kaldes en farce og en tragikomedie.

Første akt var den rene idyl. Naser Khader badede sig i popularitetens sollys, da han som medlem af de radikale var en af Christiansborgs mest elskede og respekterede politikere.

I anden akt udnyttede han i starten sin popularitet til det yderste, da han sammen med Anders Samuelson og Gitte Seeberg dannede Ny Alliance. Partiet så ud til at skulle indtage sin position på den politiske succes med samme gennemslagskraft som Fremskridtspartiet tilbage i begyndelsen af 70'erne. Men de tre glemte lige at have en politik, og frem til og med folketingsvalget smuldrede den folkelige opbakning. Mest af alt fordi vælgerne og ikke mindst de tre kunne finde ud af, hvad de ville, og hvad de stod for.

Malou Aamund røg til Venstre, Jørgen Poulsen gik til de Radikale, Gitte Seeberg droppede politik til fordel for Verdensnaturfonden, og Naser Khader blev løsgænger. Ny Alliance blev til Liberal Alliance, og formand Samuelson sidder nu med to mandater og - vil han sikkert selv mene - en masse spildt talent og stort set ingen indflydelse.

Inden tredje akt proklamerede Naser Khader en lang pause. Den er slut nu, og når tæppet går, vil han være blandt de konservative. Som en sand radikal er han der, hvor der er størst chance, for at limen påfolketingstaburetten ser ud til at klistre mest. Ifølge de to aviser er Khader blevet tilbudt posten som ordfører for det "værdipolistike område". Så må man jo håbe, at han ved, hvad han mener om det.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close