Nyheder3. juli 2008

Narnia anmeldelse: Fantayastisk film

SE og HØR har set ”Prins Caspian” - to’eren i fortællingen om eventyrlandet der findes i klædeskabet
Anmelderen mener at filmen er god underholdning - vel og mærke til dem der kan lide fantasy-universet
Anmelderen mener at filmen er god underholdning - vel og mærke til dem der kan lide fantasy-universet
 Foto: All Over

Her får vi så det nyeste kapitel i fantasy-historien om de fire Pevensie-søskende og deres eventyr i landet Narnia. Kun et år efter at have frelst den fantastiske eventyrverden fra undergang og befriet landet for den onde isdronning, vender børnene på magisk vis tilbage til nye og dramatiske udfordringer.

Den onde og magtsyge tronraner Miraz, vil dræbe den unge prins Caspian og udrydde Narnias mangfoldighed af skabninger.
Sammen med prinsen og alle Narnias oprindelige indbyggere må de fire søskende tage kampen op med Miraz.

Det er eventyr og det er fantasy på højt niveau. Der blev spjættet og bidt negle i biografsalen, hvor filmens effektive spændingskontraster fangede både voksne og børn.
Men det er også Disney og kernen er, som altid, det gode mod det onde. De moralsk opbyggelige dilemmaer på lærredet er skåret efter den klassiske skabelon og sort og hvidt er ikke til at overse.

Men hul i det... For det er en flot og visuelt meget betagende historie vi får fortalt. Fantastiske landskaber og storslåede computeranimationer er med til at drive fortællingen, der forgår i et univers befolket af minotaurer, dværge, rovdyr og kentaurer, der går i kamp side om side med mennesker og fægtende mus.
Kampscenerne er imponerende, og når Disney lover en film der er flottere end etteren er det svært at argumentere imod.

Efter en kassesucces kommer der gerne en toer. Og som regel er toeren ren spin-off på forløberen. Sådan er det også her. Men skal man underholdes og synes man om fantasy-universet, eller vil gerne lære det at kende, er der ingen vej uden om. Bare se at komme i biffen!

Sponsoreret indhold