Nyheder19. juli 2023

Mystik omkring "Sound of Freedom": Biografgængere oplever sabotage under visning

En film om sexhandel med børn er lige nu offer for sabotage, mener amerikanske biografgængere
Filmen "Sound of Freedom" med Jim Caviezel i hovedrollen er offer for sabotage, mener biografgængere.
Filmen "Sound of Freedom" med Jim Caviezel i hovedrollen er offer for sabotage, mener biografgængere.
 Foto: Filippo Monteforte/AFP/Ritzau Scanpix

Det har ikke været lige nemt for en række amerikanske biografgængere at få lov til at se filmen "Sound of Freedom".

Flere har nemlig lagt videoer op på Twitter og TikTok, hvor de beretter om, at filmen pludselig er blevet afbrudt på grund af tekniske problemer.

Det skriver Newsweek.

"Sound of Freedom" er baseret på den sande historie om Tim Ballard, en tidligere amerikansk agent, der sætter sig for at gøre en ende på sexhandel med børn i verden.

Tim Ballard spilles af Jim Caviezel, der tidligere har spillet Jesus i "Passion of the Christ".

Men når enkelte håbefulde biografgængere har taget en tur i mørket for at se "Sound of Freedom", er det ikke gået som forventet.

Nogle taler lige frem om sabotage, hvor et klimaanlæg pludselig ikke fungerede, lyset var tændt under hele filmen, billedet frøs, filmen måtte starte forfra, eller biografen blev evakueret.

På grund af ovenstående oplevelser er der blevet rejst kritik af AMC og Regal, som ejer de amerikanske biografer, hvor "Sound of Freedom" bliver vist.

Adam Aron, direktør for AMC, giver dog ikke meget for kritikken.

– Meget bizar frygt, usikkerhed og tvivl flyder rundt på Twitter om, at vi undertrykker de tilstedeværende til "Sound of Freedom", har han tweetet.

Trods kritikken af biografoplevelsen er der stor interesse for filmen i USA, som indtjente mere end den nye Indiana Jones-film på premieredatoen.

Også i Danmark har der været interesse for at se filmen på det store lærred i de danske biografer. Men det ser dog ikke ud til at blive en mulighed. B.T. har spurgt Nordisk Film Biografer, om "Sound of Freedom" vil blive vist i deres biografer.

Her lød svaret, at filmen ikke er blevet tilbudt til Danmark gennem nogen filmdistributør og derfor ikke har udsigt til at blive vist.

Sponsoreret indhold